У Катедральному соборі відбулись священичі свячення

13 червня 2018
Друк
Фото Прес-служби СДЄ
10 червня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич. Під час богослужіння єпископ уділив священичі свячення диякону Миколаю Маху.

Під час проповіді єпископ зазначив, що покликання чотирьох рибалок – Петра, Андрія, Якова та Йоана – до апостольського служіння відбулося після першої проповіді Ісуса. Покинувши своє ремесло апостоли посвятили своє життя Ісусові та проповіді Євангелії. "Апостоли були покликані, щоб після Вознесіння Господнього на небо, продовжити справу спасіння людського роду, яку започаткував Ісус Христос через своє воплочення, народження, хресну смерть та воскресіння", - наголосив проповідник.

Поширення Христової Благовісті не закінчилось зі смертю останнього Апостола. "Це завдання для всіх нас, це покликання всіх християн", - зазначив владика Ярослав. Проповідник додав, що неправильно думати, що покликання буває лише до духовного стану. Поклик до різних професій лунає в душах людей також завдяки Богу. "Кожен із нас відчував це покликання, я у цьому переконаний. Можливо, що ми не завжди вміли розпізнати той Божий голос у плутанині помислів, котрі нам снувались у голові. Але це був Божий голос, котрий повторювали в тих найважливіших хвилинах життя, коли ми визначалися щодо свого стану і покликання. Хтось був покликаний до служби як учитель, лікар, музикант, соціальний працівник, торговець, ремісних, механік…", - наголосив владика Ярослав.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав ієрея Миколая з прийняттям тайни священства. Єпископ відзначив, що вагому роль у приготуванні кандидата до цієї тайни відіграло родинне оточення, а також семінарія, в якій навчався новопоставлений ієрей.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою