Владика Ярослав: Кожна Літургія - це передусім глибоке і автентичне пережиття зустрічі з Воскреслим Господом

15 квітня 2018
Друк
Прес-служба СДЄ
15 квітня, у Томину неділю, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці, в м. Дрогобич.

Після прочитання Євангелії єпископ звернувся до вірних з проповіддю. Провідна неділя пригадує нам, як тиждень після Воскресіння Ісус з'являється Своїм учням та утверджує у вірі апостола Тому. Христос запрошує Тому торкнутись Його ран. «Саме рани Ісуса були нагодою до розбудження в Томи віри. Ми теж носимо в  собі різні зранення. Слово Боже нас переконує сьогодні, що саме в цих ранах можемо зустріти Господа, що ці рани не мусять бути останнім словом в нашому житті, навпаки, вони можуть стати нагодою для люблячого і всемогутнього Бога виявити на нас Свою любов і всемогутність», - зазначив єпископ.

Зустріч з Воскреслим Христом - це не просто історична подія. «Кожна Літургія, яку переживаємо в спільноті, - це передусім глибоке і автентичне пережиття зустрічі з Воскреслим Господом», - наголосив владика Ярослав. Проповідник побажав вірним, щоб вони молились Богові про зцілення як особистих ран, так і зранень, яких зазнають наші ближні: «Скажімо тепер: Господи, діткни своєю рукою моїх ран, ран мого народу, моєї держави, ран наших воїнів, вдів і сиріт…   Нехай Твоя любов і сила перемінять ці наші рани на джерело миру, зцілення, щоб ми як народ могли щирим серцем поклонятися Тобі, визнаючи за апостолом Томою: «Ти - Господь наш і Бог наш!»».

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою