У Верхніх Гаях на Дрогобиччині владика Ярослав освятив після оновлення храм Божої Матері Неустанної Помочі [фото]

24 жовтня 2017
Друк
22 жовтня в с. Верхні Гаї на Дрогобиччині владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, освятив після оновлення храм Матері Божої Неустанної Помочі. Після чину відновлення владика Ярослав відслужив Божественну Літургію у співслужінні о. Анатолія Полянка (лішнянського декана), о. Мирона Бендика (ректора Дрогобицької духовної семінарії), о. Романа Волянського (адміністратора парафії) і священиків лішнянського деканату.

Роздумуючи на євангельським уривком про воскресіння сина вдови з Наїну, владика Ярослав сказав: «Євангеліє звіщає нам радісну новину про те, що Господь ходить стежками людського життя. Йому не байдуже людське горе, навпаки, Він близько до засмучених і пригнічених». Кожному слід пам’ятати, що коли в житті настають моменти, що, здається, земля розступається під нашими ногами і всі нас покинули, серце має нам пригадати: «Христос - поруч, разом з нами, йде нам назустріч».

У труднощах слід перевести подих і зупинитись, знайти хвилину для тиші, щоб почути лагідний голос Божий: «Не плач». «Бог потішає не так як людина, хоч послуговується людськими словами і Своїм посланцем – людиною», - наголосив проповідник. Слова, промовлені Богом, повні сили й любові, вони здатні лікувати найстрашніші рани. «Дозвольмо Ісусові доторкнутися до нар нашого життя, до ран, болів, страхів, розчарувань, померлих сподівань... Він здатний оживити їх, наповнити новим змістом, новою надією…», - сказав проповідник.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав вірних з подією освячення храму. Єпископ побажав вірним, щоб у своєму храмі вони «завжди могли зріти близькість неба, близькість Царства Божого». Владика висловив подяку о. Роману Волянському за довголітнє душпастирське служіння, нагородивши священика хрестом з прикрасами.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Лішнянський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою