У с. Лавочне на Сколівщині освячено новозбудований храм [фото&відео]

26 вересня 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
24 вересня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, здійснив душпастирський візит на парафію с. Лавочне на Сколівщині. Після того, як архиєрея привітала місцева молодь, розпочався чин освячення новозбудованого храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці. Опісля владика відслужив урочисту Літургію в новому храмі. Йому співслужив о. Андрій Петришин (декан славський), о. Олег Вереснюк (адміністратор парафії), о. Юрій Щурко (викладач УКУ) і священики славського і рудківського деканатів.

У своєму слові до вірних єпископ пригадав, що недільне Євангеліє приготовляє слухачів до празника Воздвиження чесного Хреста. "Хрест Господній становить центральне таїнство християнської віри", - наголосив проповідник. Через це святе знамено прийшло до нас спасіння: на ньому Бог прийняв отруту гріха і зцілив нас від смерті.

Хрест як глибинний символ пронизує життя християна на різних рівнях. Ним ми благоговійно назнаменовуємо себе, носимо на шиї, перед ним молимось, йому поклоняємось. "Цей символ - це не якийсь значок улюбленої спортивної команди, а пам’ять про Бога, який віддав Себе у жертву за наші гріхи", - наголосив проповідник.

Далі владика Ярослав зауважив, що Хрест Господній містить ще одну таємницю - таємницю Божої любові до нас. «Бог так полюбив світ, що Сина свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне» (пор. Ів. 3, 16). У цих словах усе Євангеліє, увесь зміст Божого промислу про людину. Цю велику Божу любов людина пізнає в храмі.

У храмі ми стаємо на спасенну дорогу: навертаємось серцем до Бога і, пройняті болем за гріхи у Святій Тайні Сповіді, постановляємо жити по-новому. Єпископ пригадав вірним, що глибоке духовне життя потребує частого і гідного причащання Святих Тайн.

Наприкінці богослужіння владика Ярослав подякував о. Олегу Вереснюку, парафіянам, жертводавцям і будівничим, які потрудились, щоб в короткому часі в селі повстав новий храм.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Славський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою