Владика Ярослав: Різдво Христове - це свято, яке не проминуло, але постійно сповнюється в серцях віруючих людей

02 січня 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
1 січня, в неділю Святих Отців, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич. Під час богослужіння єпископ уділив дияконські свячення брату Роману Грому, випускнику Дрогобицької духовної семінарії.

У неділю перед Різдвом євангельське читання описує родовід Ісуса Христа і Його Різдво. "Імена з родоводу Ісуса Христа символізують очікування  всього людства приходу Спасителя і вказують на шлях, яким Богочоловік прийшов у цей світ", - зазначив владика Ярослав.

Народження Ісуса - це не тільки сповнення старозавітної обіцянки. "Різдво Христове - це свято, яке не проминуло, але постійно сповнюється в серцях віруючих людей", - сказав проповідник. Кожен, хто з вірою очікує цієї події, побачить, як Воплочення споконвічного Божого Слова приносить людям нову благовість про Бога.

Ісус Христос, здолавши гріх, започатковує новий родовід. "Через хрещення ми отримуємо нове джерело нашого кровного спадку не у порочному, заплямованому минулому, а новому, чистому, непорочному джерелі успадкованого життя", - наголосив єпископ. Участь в новому родоводі відбувається також через каяття і прощення.

Після завершення богослужіння владика Ярослав побажав вірним, щоб Христова благодать супроводжувала їх під час різдвяних свят і впродовж нового року. Єпископ також привітав новопоставленого диякона Романа і подякував його батькам, родині, духовним наставникам за товаришування йому на дорозі до тайни священства.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор, свячення

Інші публікації за темою