Відбулись передвеликодні реколекції для студентів [фото]

28 квітня 2016
Друк
Фото студентського капеланства
Учасники реколекцій
20-21 квітня в світлиці гуртожитку номер 5 Дрогобицького державного педагогічного університету відбулися передвеликодні реколекції для студентів Дрогобицького коледжу нафти та газу (ДКНГ) і гуртожитків (1 та 5) Дрогобицького державного педагогічного університету. Реколекції провів капелан ДКНГ, священик Петро Сюсько.

Духовні науки тривали два дні поспіль. На початку духовних вечорів студентство запізналося із богословськими текстами акафісту до Страстей Христових.

Перша наука духовного приготування до Великодня мала іконографічний характер, друга наука – літургійно-гімнографічний.

В духовний вечір середи, капелан ознайомив студентів із давньою галицькою іконою «Зшестя в ад» XVI ст. Академічний душпастир ДКНГ пояснив, що зображено на іконі, символіку палітр та значення ікони. Студенти, ознайомившись із іконою, отримали відповідь на питання: «Для чого Христос воскрес?». «Ми зазвичай знаємо і віруємо у той факт та правду, що Христос воскрес. Однак, ця древня українська ікона показує також, для чого Ісус воскрес, для чого Він це зробив, яке це має для нас значення. Все, що робить Христос, Він робить не для Себе, а для нас. Воскресіння Христове – це перемога над смертю не лише Його власна, але дарована всім нам», - сказав у своєму слові отець Петро.

Наступного дня для студентів було проведено другу науку. Молоді люди духовно готувались до свята Пасхи через ознайомлення ключових текстів ключових богослужінь Пасхального тридення. Студенти отримали гарну нагоду «засмакувати» красу та глибину літургійних текстів богослужінь Пасхального тридення нашої Церкви.

Під час реколекцій студенти по своїх домівках читали євангельські уривки про страждання Христа та приступили в четвер вранці до святих Таїнств Покаяння та Причастя в храмі Успіння Пресвятої Богородиці. На завершення, капелан закликав студентство не забути в клопотах приготувань до Великодня про найосновніше – духовне приготування до празника Воскресіння Христового. «Найкраща можливість приготуватися до Пасхи Христової – взяти участь в літургійних богослужіннях Великого тижня».

За повідомленням студентського капеланства

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: студентське капеланство

Інші публікації за темою