У Дрогобичі відбулись реколкції для катехитів єпархії [фото]

20 квітня 2016
Друк
Фото Катехитичної комісії
15-16 квітня в будинку «Самарянина» у м. Дрогобичі відбувся другий тур реколекцій для катехитів Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

2016 рік – це рік неабияких духовних можливостей і нагод, бо він проголошений Папою Римським – Роком Божого Милосердя. Тому актуальними були духовні навчання і роздуми у часі реколекцій на тему: «Милосердні, як Отець».

На основі Святого Письма і вчення Церкви місіонер Божого Милосердя о. Ігор Цмоканич представив образ Бога, як милосердного Батька, який закликає не судити, не засуджувати, але прощати і дарувати любов. Завданням кожного християнина є лише відкрити своє серце для Бога, і вчинити плідним Боже милосердя у своєму житті.

Програма реколекцій включала спільну молитву, зокрема участь у Божественній Літургії та Хресній Дорозі, роздуми над Святим Письмом, змістовні конференції, глибокий зміст яких торкнувся сердець кожного. Також чудовим завершенням реколекцій стала проща до катедрального собору Пресвятої Трійці, де катехити спільно з отцем-реколектантом помолились молебень до Христа Милосердного та пройшли через "двері милосердя".

В часі реколекцій катехити мали можливість поспілкуватись з о. Миколою Витівським, головою Єпархіальної Катехитичної комісії, довідались про ті заходи, які є заплановані комісією на 2016 рік та отримали невеликі подарунки на згадку про участь у реколекціях.

Учасники реколекцій хотіли б скласти велику вдячність Богу за Його незліченні дари, а також усім хто долучився до організації та проведення реколекцій. І побажати у цей Ювілейний рік ще більше відчути близькість Бога, бути переміненим Його милосердям і свідчити Божу любов своїм життям.

За повідомлення Катехитичної комісії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Рік Божого милосердя, Катехитична комісія

Інші публікації за темою