Сестри Воплоченого Слово провели реколекції для працівників "Карітасу" [фото]

25 березня 2016
Друк
Фото Уляни ЯЖИК
Впродовж двох днів, 21-22 березня, у  благодійному фонді «Карітас» проходили реколекції для працівників, волонтерів та підопічних. Ці науки проводили Сестри Згромадження Воплоченого Слова із міста Івано – Франківськ.

Перший день реколекцій пройшов у реабілітаційнорму центрі «Назарет», що у селі Рихтичі. Основною темою науки було Боже Милосердя, що це таке, що символізує  логотип ювілейного року, що треба зробити аби отримати повний відпуст, особливо розважали над семи ділами Милосердя для душі.

Працівники мали можливість приступити до Тайни Сповіді у катедральному храмі Пресвятої Трійці, відслужили Божественну Літургію.

«Ми дуже раді, що нас запросили у «Карітас», радіємо, що можемо євангелізувати, тобто вчити про Ісуса Христа, працівників благодійного фонду. Радію, що можу допомагати людям, які практично  у своєму житті, у своїй праці дотикаються до  проблем убогих людей. Надіюсь, що ми допомогли вам краще зрозуміти ласку Божого Милосердя для нас це  є хорошою практикою  такі реколекції.  У вашому благодійному фонді відчувається дружня обстановка  і родинний дух,  єдність  спільноти,  а причиною єдності у вас є молитва. Помітно, що ви молитесь,  стараєтесь дбати про своє духовне життя і не просто виконуєте свою роботу. Стпостерігається, що ви допомагаєте заради більшого добра  і це дуже тішить, що кожний тут на свому місті і служить Богу, там, де він є». – сестра  Марія Непорочна.

На завершення о.Тарас Гарасимчук привітав усю карітасну спільноту, і зауважив, що цього року Катедральний храм має особливе благословення від святішого Отця Франциска Папи Римського для отримання повного відпусту. Відбувши всі умови відпусту молільники пройшли через Двері Милосердя і були помазані священним єлеєм. Другого дня вишкіл проходив у Карітасі , темою прощення, і як правильно робити іспит совісті.

«Вразило те, що  у вас існує такий «дух карітасу», дух карітасної роботи, яка вимагає простоти відносин  між людьми. Наприклад, для мене це є дуже помітним, бо я вас завсім не знаю, а зі сторини завжди краще видно.  Ви є відкритими  до того, що хоче Господь Бог для вашого життя та праці у повсякденному поклику.Ми бачили, що майже всі приступали до сповіді, як уважно (із вогникорм у очах) слухали наші науки, це свідчить про те, що ви прагненте йти до досконаласті Божої і ще більше купатись у Божому милосерді», - сестра Марія від Хреста.

Щиро дякуємо Сестрам Згромадження Воплоченого Слова за чудову можливість послухати про Божу Любов і милосердя до нас.

Уляна ЯЖИК

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: карітас

Інші публікації за темою