Три священики Самбірсько-Дрогобицької єпархії стали місіонерами Божого Милосердя

22 лютого 2016
Друк
www.facebook.com/igor.tsmokanych
9 лютого в Римі, в Sala Regia, де Святіший Отець приймає офіційні делегації, відбулась зустріч Папи Франциска з місіонерами Божого Милосердя. Звертаючись до священнослужителів, Папа наголосив, що Сповідь є свідоцтвом Божого Милосердя, яке лікує людську душу. Представники різних єпархій з України та поселень отримали папське благословення для відпущення гріхів, навіть зарезервованих за Святішим Отцем. На зустрічі з Святішим Отцем був присутній священик Самбірсько-Дрогобицької єпархії о. Ігор Цмоканич, сотрудник храму св. мчч. Віри, Надії й Любові м. Дрогобича. Окрім о. Ігоря, місіонерами Божого Милосердя, в Самбірсько-Дрогобицькій єпархії є о. Тарас Коберинко та о. Тарас Рисей.

10 лютого місіонери взяли участь в спільній Літургії з Папою Франциском. У цей день вони отримали від Папи спеціальний мандат бути сповідниками і проповідниками Божого милосердя. Загалом Святіший Отець призначив 1400 місіонерів Божого Милосердя, з яких 35 - це священики УГКЦ.

"Завдання місіонера Божого Милосердя - це уділення Таїнства Сповіді, а також свідчення про Милосердя Небесного Отця", - говорить о. Ігор Цмоканич. За його словами, під час реколекційних наук та інших нагод священики-місіонери закликатимуть християн наслідувати Милосердного Отця через сповнення діл милосердя для душі і тіла.

Крім того, священик зазначив, що його подорож до Рима стала можливою завдяки родинам дрогобицьких волонтерів, з якими священик як капелан тісно співпрацює впродовж двох років. Як твердить, о. Ігор подорож до Рима стала також подячною прощею Богові за волонтерське служіння. Участь у ній взяло подружжя волонтерів Віктора й Олександри Возняк, а також волонтерТарас Лужецький. Прочани помолились в Соборі св. Петра, Соборі св. Івана Латеранського, Соборі Санта Марія Маджоре. Завершилось молитовне паломництво в Асижі біля мощей св. Франциска. На вулицях італійських міст волонтери спілкувались з місцевими жителями, розповідаючи їм з перших вуст правду про війну на Сході Україні.

"У Римі ми залишили декілька ікон дрогобицького іконописця і волонтера Левка Скопа. Зокрема одну з ікон, на якій на старовинному гонті зображено св. Франциска, ми залишили як подарунок для Святішого Отця", - зазначає о. Ігор Цмоканич.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії 

Теми: Рік Божого милосердя

Інші публікації за темою