Владика Ярослав освятив новозбудований храм в с. Тухолька на Сколівщині

24 серпня 2015
Друк
Фото прес-служби СДЄ
23 серпня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, освятив новозбудований храм св. Йосафата в с. Тухолька Сколівського району та відслужив у ньому врочисту Божественну Літургію.

Під час проповіді владика Ярослав зауважив, що збудований храм є свідченням глибокої віри багатьох людей, виявом щирої любові до Бога тих, хто постійно піклувався та піклується про красу та велич Господньої святині. Важливо, щоб церква була для вірних місцем зустрічі з Богом.

Ведучи мову про допитливість багатого юнака, про якого розповідалось в недільному євангельському читанні, владика Ярослав сказав: «Як колись так і сьогодні основними запитаннями для кожної людини є: як «бути людиною»? Як навчитися мистецтва життя? Якa дoрoгa вeдe дo щaстя? Що маю зробити, щоб мати життя вічне?». Саме у храмі людина може почути Божі відповіді на ці запитання. Христос здатен показати нам дорогу життя, якою є Він сам.

Далі проповідник наголосив, що люди завжди потребують і потребуватимуть Бога, навіть в епоху наукового прогресу, розвитку технологій і глобалізації. «Коли людина більше не відчуває Бога, життя стає пустим, все стає недостатнім», -  додав єпископ. Тоді людина починає шукати порятунку в алкоголізмі або насильстві. І така небезпека все більше загрожує сьогоднішній людині. 

На переконання владики Ярослава храм св. Йосафата повстав з метою розбудови храмів людських душ, «щоб вони стали справді гідною оселею для Всевишнього, Який сьогодні особливим чином замешкав тут, в першу чергу, – через посвячення Божого Престолу».

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Роману Качалі, адміністратору збудованого храму, а також усім жертводавцям, вірним, які долучились до побудови святині. «Нехай цей храм, який ми сьогодні освятили, буде тим постійним місцем нашого особистого преображення, місцем нашої постійної зустрічі з Богом. Кожна Божественна Літургія є «горою преображення», де ми можемо відчувати близькість Господа», - сказав у підсумку єпископ. 

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Тухольківський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою