Владика Ярослав: «Апостольська Церква була міцною та успішною в проповіді Євангелія, тому що мала Духа єдності» [фото]

25 травня 2015
Друк
Фото прес-служби СДЄ
24 травня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію у храмі св. Анни м. Борислава. Під час богослужіння архиєрей уділив священичі свячення диякону Володимиру Богенчуку.

Цього дня євангельське читання розповідало про архиєрейську молитву Христа. «Цією молитвою Ісус заступається за людський рід, не перестаючи робити цього по сьогоднішній день», - сказав під час проповіді владика Ярослав. На кожній Божественній Літургії присутній Христос. «Тому наша молитва отримує особливу силу, бо Він молиться з нами у Святому Дусі до Небесного Отця», - додав проповідник.

Далі єпископ зауважив, що у дні після події Вознесіння апостоли перебували в очікуванні дару Святого Духа. «Разом із Церквою про дар Святого Духа молилась і Богородиця, яка впродовж усього свого життя, від першої його хвилини досвідчувала дію Святого Духа», - сказав проповідник. Прихід Святого Духа – це відповідь на витривалу молитву Церкви разом з Матір’ю Ісуса.

Цій спільнотній молитві була притаманна однодушність. «Апостольська Церква була міцною та успішною у проповіді Євангелія, тому що мала Духа єдності», - наголосив проповідник. Перед викликами сучасного світу християни мають докласти старань, щоб усунути зі своїх родин, з парафіяльних спільнот, з тіла Церкви поділи, ворожнечу і непорозуміння. Цей Дух Церкви - єдиної, святої, соборної й апостольської - передали нам Святі Отці І Нікейського Собору, які зберегли істинну віру і передали нам її у спадщину.

Важливою рисою молитви першої християнської спільноті була присутність в ній Богоматері. «Присутність Пресвятої Богородиці, її голос, її молитва очищують, освячують, приносять Святого Духа. Просімо Богоматір, щоби була разом з нами, щоб навчила нас молитися, щоб прийняла наші молитви і донесла їх Синові своєму і Богові нашому, щоб Він спас задля Неї душі наші», - закликав єпископ вірних.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав нововисвяченого ієрея Володимира. Єпископ подякував батькам, родині, духовним наставникам новопоставленого ієрея за товаришування йому на дорозі до тайни священства.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Бориславський деканат, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою