Відбулись похоронні богослужіння за покійним о.Іваном Дашиничем [фото]

01 травня 2015
Друк
Фото прес-служби СДЄ
30 квітня у храмі Собору св. Івана Хрестителя в смт. Верхнє Синьовидне відбулась заупокійна Божественна Літургія та чин священичого похорону за покійним протоієреєм Іваном Дашиничем, деканом Сколівським. Богослужіння очолив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії в співслужінні численного єпархіального духовенства.

Під час проповіді владика Григорій наголосив, що священик в своєму служінні наслідує найвищого Пастиря - Ісуса Христа. Будучи добрим пастирем, священик знає своїх вірних, живе їхніми проблемами й успіхами. Вірні, у свою чергу, мають чути і слухатись голосу своїх пастирів, які провадять вірних дорогою спасіння.

Відтак владика Григорій наголосив, що покійний священнослужитель звертається також і до своїх співбратів у священстві: "Браття, дбайте про спасіння душ і будьте добрими пастирями!".

Після завершення Літургії відбувся чин останнього цілування: родина, духовенство, парафіяни попрощались з покійним о. Іваном Дашиничем. Відтак домовину було перевезено в с. Рогізно Жидачівського району і на місцевому цвинтарі було передано землі.

Додамо, що 27 квітня 2015 року Божого на 59-му році життя і 23-му році священства відійшов у вічність протоієрей Іван Дашинич, декан Сколівський та адміністратор парафії Собору Івана Хрестителя смт. Верхнє Синьовидне. 28 квітня чин парастасу в парафіяльній плебанії смт. Верхнє Синьовидне відслужив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький. 29 квітня домовину було перенесено до місцевого храму Собору св. Івана Хрестителя, де покійний служив. Після цього відбувся чин ієрейського похорону, який очолив о. Тарас Гарасимчук, канцлер Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), похорон, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою