У Світлий Понеділок владика Ярослав відвідав Прокатедральний собор у м. Самборі [фото]

23 квітня 2014
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав причащає вірних
21 квітня, у Світлий Понеділок, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, очолив Божественну Літургію в Прокатедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці в м. Самборі. Єпископу співслужив о. Богдан Добрянський (декан Самбірський), о. Володимир Коркуна (адміністратор парафії) та священики Самбірського деканату.

Звертаючись під час проповіді до вірних архиєрей зауважив: "У ці пасхальні дні, коли увесь світ святкує переможний перехід Христа від смерті до життя, все наповнилося світлом, тому й сьогоднішній день називаємо Світлим Понеділком, а всі дні аж до Томиної Неділі – Світлим тижнем".

За словами провідника, євангельські слова Йоана Хрестителя: «Посеред вас є той, якого ви не знаєте» (Йо. 1, 26), - це докір, який стосується також і сьогоднішніх християн. Адже коли глибше приглянемось до тих, хто декларує себе християнами, то життя не одного покаже, що він насправді дуже мало, або й зовсім не знає Ісуса. "Навіть ті, що зазвичай вважають себе дуже близькими до Бога, коли настають випробування відмовляються від Христа", - наголосив владика Ярослав. Подібну поведінку ми бачимо у вчинках св. Петра, коли він напередодні смерті Ісуса зрікся Його.

На думку владики Ярослава, найкращим місцем для пізнання Бога є Церква: "Перебуваючи у Церкві, пізнаємо Бога через молитву, Слово Боже, через участь у святих Тайнах. У Божественній Літургії, поєднано Слово і Таїнство. Спаситель спочатку живить нас своїм Словом через читання Апостола, Євангелія, слухання проповіді, а потім через Таїнство Євхаристії – Святим Причастям. Таким чином Господь об'являється нам через своє Слово і через Святі Таїнства".

Наприкінці Божественної Літургії о. Володимир Коркуна подякував архиєрею за душпастирські відвідини парафії Покрова Пресвятої Богородиці та побажав владиці Ярославу радісних пасхальних свят.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ
 

Теми: Самбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою