Владика Ярослав у 2-у неділю Великого посту: "Пізнання свого гріха - це дар Святого Духа"

17 березня 2014
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький
16 березня, у другу неділю Великого посту, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному храмі Пресвятої Тройці м. Дрогобича.

У душпастирському слові до вірних єпископ наголосив: "Гріх загніздився в людині, спаралізував її, учинив нездатною до того, до чого вона є сотворена - до ходження, до роблення добра, гріх учинив людину своїм в’язнем". Людина позбувається оков гріха, коли зустрічається з Богом, подібно як розслаблений чоловік під час зустрічі з Христом підвівся і пішов сам додому.

"Але, щоб це чудо сталося, потрібно зробити перший крок: визнати свій гріх", - сказав проповідник. За його словами, сьогодні люди часто уникають розмови про гріх та заперечують його існування. Натомість апостол Павло пригадує слова Святого Духа про те, що всі згрішили і потребують визволення.

Коли людина не визнає свого гріха, вона закриває собі дорогу до спасіння. Саме тому, на думку архиєрея, під час Великого посту християни моляться до Господа словами св. Єфрема: „Дай мені бачити гріхи мої”. Людина прагне пізнати в світлі Божому цілу трагедію своєї неволі, цілу паралізуючу силу гріха - у собі і довкола себе.

Наприкінці проповіді владика Ярослав закликав вірних продовжувати  молитись за український народ: "Принесімо сьогодні, як сини і дочки Українського народу перед Господом, наш біль, нашу тривогу і як християни, продовжуймо молитву і піст за український народ, соборність Української держави, просімо з вірою у Господа - Спасителя світу про мир та допомогу…  Закликаю вас дорогі молільники, до відданості у праці й молитві, у пості та милостині і нехай Бог миру буде з усіма нам, за молитвами Пресвятої Богородиці та всі святих яких видала Українська земля…"

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою