Владика Венедикт (Алексійчук) на могилі владики Юліяна (Вороновського): "Ми мали доброго взірця, добрий приклад, який просто маємо наслідувати" [фото]

01 березня 2014
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Процесійна хода на могилу владики Юліяна (Вороновського)
28 лютого духовенство та вірні Самбірсько-Дрогобицької єпархії прибули до Унівської Свято-Успеньскої лаври, щоб помолитись у день роковин за упокій владики Юліяна (Вороновського), першого єпарха Самбірсько-Дрогобицького.

У монастирському храмі присутні помолились молебен до Пресвятої Богородиці, який очолив владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник Львівської архиєпархії. З подячним словом за спільну молитву до присутніх звернувся єромонах Теодор Мартиняк, ігумен Унівського монастиря, який також поділився спогадами про владику Юліяна.

Відтак процесійною ходою молільники вирушили на Чернечу гору, де похований владика Юліян. На могилі владики відбувся чин парастасу, а також було освячено надгробний хрест.

«Молячись сьогодні за владику Юліяна, вшановуючи його пам’ять, пам’ятаймо, що ми мали доброго взірця, добрий приклад, який просто маємо наслідувати, лиш потрібно цього забажати, усвідомивши, що наше життя Богом нам дане, щоб ми приносили плоди, кожен на своєму місці як це робив у своєму єпископському служінні владика Юліан», - зазначив у поминальному слові владика Венедикт. 

Від імені духовенства та вірних єпархії словами вдячності про першого Самбірсько-Дрогобицького єрарха згадав о. Тарас Гарасимчук. Проповідник наголосив, що владика Юліана спосвнив три аспекти християнської віри: любив Бога, Його Церкву та свій український народ.

Зазначимо, що напередодні, 27 лютого, у всіх матірних храмах єпархії відбулись заупокійні Літургіх за владику Юліана .

Нагадаємо, що 28 лютого 2013 року Божого відійшов у вічність владика Юліян (Вороновський), перший єпископ Самбірсько-Дрогобицький. 5 березня 2013 року Божого тіло покійного архиєрея передано землі на монашому цвинтарі в Уневі.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Венедикт (Алексійчук), Юліан (Вороновський)

Інші публікації за темою