Єпархіальному музеї відкрилась виставка живопису Степана Пісьо

22 червня 2013
Друк
Автор Степан Пісьо
"Музика в камені"
У Єпархіальному музеї м. Трускавця 20 червня відкрилась виставка живопису Степана Пісьо. Творчість автора припадає на час як протистояння, так і мудрого співвідношення реалістичного і знаково-символічного малярства в українському мистецтві.

Прочитавши кілька років тому слова Івана Франка, Степан Пісьо змалку, запам'ятавши квітучі сади та мальовничі поля рідної землі Великого Каменяра, відчув це саме, те, що потрібно, землі, на якій народився 12 вересня 1972 р. в селищі Мединичі на Дрогобиччині, вотчині його батьків і прадідів, такого простого і неосяжного українського світу.

Закінчивши Львівський сільськогосподарський інститут зі спеціальністю архітектора, і, саме там, зосередившись на пейзажному малярстві під керівництвом досвідченого педагога, Заслуженого художника України Мар'яна Тарнавського, який знайомивши своїх учнів з творчістю українських майстрів пейзажистів: Івана Труша, Антона Монастирського, А. Бокшая, Сергія Васильківського та інших, закладав у молодій творчій натурі основи любові й відображення краси рідного краю на полотні. Бо як казав колись Григор Тютюнник "немає загадки таланту, є вічна загадка любові".

У картинах Степана світ у якому ще залишилися клаптики природної первозданності, у яких відчувається невидима присутність людини. Тут все дихає і пахне сіном, плаєм, українським краєвидом, що поступово втрачає свою автентичність. Карпатські краєвиди з запашними царинками чи дрібними камінцями на берегах річок та спокійні плеса озер.

На його полотнах завмирає миттєвість природи. Просторовість пейзажів передається у віддзеркаленні світла сонця, місяця на воді і оця гра світла – своєрідна імпресія йому дуже добре вдається та робить його роботи цікавими і вирізняє їх із оточуючого мистецького середовища.

Виставка живопису триватиме два місяці, отож усіх охочих радо запрошуємо до нашого музею, помилуватися та відчути насолоду справжнього мистецтва.

Тарас Шафран,
Директор Єпархіального музею

Теми: Єпархіальний музей

Інші публікації за темою