Владика Ярослав закликав вірних слухатись голосу Божого, так як це робив владика Юліан (Вороновський)

11 березня 2013
Друк
Фото Петра ОРИЩИЧА
Похоронне богослужіння в Унівській Свято-Успенській лаврі
9 березня у Дрогобичі, в Катедральному соборі Пресвятої Трійці, відбулось поминальне богослужіння за упокій владики Юліана (Вороновського). Саме цього дня минуло 9 днів з дня відходу у вічність першого єпископа Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Заупокійну Літургію відслужив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні о. Тараса Гарасимчука (канцлера єпархії) та єпархіального духовенства.

У пастирському зверненні владика Ярослав наголосив, що покійний владика Юліан був прикладом доброго пастиря для духовенства та вірних єпархії. Ще донедавна владика Юліан молився у Катедральному храмі, повчаючи вірних своїм словом, молитвою та мовчазною поставою. За словами владики Ярослава, тепер нашим християнським обов'язком є молитовна літургійна пам'ять за покійного архиєрея.

Відтак владика Ярослав пригадав вірним слова Христа з євангельського читання: "Кожен, хто слухає моє слово і вірує в Того, Хто послав Мене, має життя вічне, і на суд не приходить, бо від смерті перейшов у життя" (Йо. 5, 24). Упродовж свого життя владика Юліан (Вороновський) слухався голосу Божого, незважаючи навіть на небезпеки в часі переслідувань. Владика Ярослав закликав вірних наслідувати приклад покійного архиєрея і в своєму житті віддано служити Богові, керуючись Його Словом.

Нагадаємо, що владика Юліан (Вороновський) відійшов у вічність 28 лютого 2013 року Божого після важкої недуги. 4 березня духовенство та вірні Самбірсько-Дрогобицької єпархії попрощались зі своїм першим довголітнім єпископом. 5 березня тіло покійного архиєрея було поховане на монашому цвинтарі Свято-Успенської лаври в Уневі.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз), Юліан (Вороновський)

Інші публікації за темою