Владика Ярослав під час Літургії у храмі Дрогобицьких священномучеників: "Християнське життя - це дорога, на якій лише той дійде до мети, хто практикує відречення та наполегливість"

04 лютого 2013
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав уділяє тайну священства диякону Роману Скаличу
3 лютого владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію у храмі блаженних священномучеників Северина, Віталія та Якима у м. Дрогобичі. Під час Святої Літургії єпископ рукопоклав у священики диякона Романа Скалича, випускника Дрогобицької духовної семінарії.

У зверненні до вірних, єпископ пояснив значення недільного Євангелія, в якому розповідалось про багатого юнака, що прийшов до Христа із запитанням: "Як успадкувати вічне життя?". За словами архиєрея, юнак розумів, що земне життя є короткотривалим у порівнянні з вічністю, і "дане воно Богом, щоб підготуватися для вічності, щоб тут обрати своє майбутнє: чи то вічне блаженство, чи то страждання, як життя без Бога". Юнак чує від Ісуса відповідь на своє запитання: "Одного ще тобі бракує: продай усе, що маєш і роздай бідним, і будеш мати скарб на небі". Юнак відійшов засмученим. Єпископ наголосив: "То не він володів маєтком, але маєток заволодів ним. І то так сильно, що вже не був у стані увільнитися від цієї неволі".

Подібно як євангельський юнак, кожен християнин має запитувати себе, чого йому ще бракує на шляху до Бога. "Коли за ласкою Божою пізнаємо, що є те, що не дає мені свобідно крокувати за Ісусом, просімо другої ласки від Бога – сили відірватися від цього гріха, зірвати з налогом, зі злим товариством, з призвичаєнням чи лихою звичкою," - зазначив владика Ярослав. Наприкінці пастирського звернення архиєрей закликав вірних пам'ятати про те, що метою земного життя людини є здобуття вічного життя з Богом. "Лиш Господь Ісус Христос може нам його запевнити, якщо тільки, почувши в серці Його голос, ми не відмовимося виконати те, до чого Він нас закликає", - сказав у підсумку єпископ.

Після завершення богослужіння єпископ привітав новопоставленого єрея Романа Скалича та подякував його батькам за християнське виховання сина. Владика також подякував усім, хто товаришував нововисвяченому диякону на його духовному шляху.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Дрогобицький деканат, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою