З різдвяною колядою - до архиєреїв [фото]

17 січня 2013
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Учасники різдвяної коляди разом з владикою Ярославом (Прирізом) та владикою Юліяном (Вороновським)
7 січня, увечері, привітати з різдвяними святами архиєреїв Самбірсько-Дрогобицької єпархії – владику Ярослава (Приріза), єпископа Самбірсько-Дрогобицького, та владику Юліяна (Вороновського), вислуженого єпископа єпархії, прибули працівники єпархіального управління, ректорат та викладачі Дрогобицької духовної семінарії, а також духовенство Катедрального собору. На свято кожен прибув зі своєю родиною.

У родинній атмосфері присутні прославляли народження Христа колядками, діти – вінчували. Відтак усіх присутніх вертепним дійством привітала молодь катедральної парафії Пресятої Трійці м. Дрогобича. Цього різдвяного вечора з дійством вертепу до архиєреїв завітала також молодь м. Самбора на чолі з о. Тарасом Рисеєм. Свої театральні здібності показали й молоді парафіяни з с. Дережичі, які прибули на свято разом з о. Ігорем Шведом та о. Михайлом Олійником.

Зазначимо, що напередодні, 6 січня, на Святвечір, до владики Ярослава разом зі своїми вихователями завітали діти з м. Дніпропетровська. Для молодих українців ці відвідини стали нагодою пересвідчитись у глибоких різдвяних українських традиціях. З розповідей архиєрея діти дізнались про значення події Різдва Христового для кожного християнина.

8 січня владика Ярослав благословив у м. Трускавці відкриття ІV-го фестивалю дитячої та юнацької творчості «Яскрава країна 2013». Організатори фестивалю мають за мету об'єднувати українців довкола автентичної української культури різдвяного співу – колядування. Наступного дня, 9 січня, з різдвяною колядою єпископа відвідали 70 юних учасників цього фестивалю колядок.

11 січня з різдвяним вертепом у гості до архиєрея завітали сестри-студитки з м. Львова. А 13 січня, увечері, з різдвяною колядою та новорічними засіваннями архиєрея привітала молодь парафії Дрогобицьких священномучеників м. Дрогобича, на чолі з о. Андрієм Бунем, та молодь парафії с. Лішня Дрогобицького р-ну, на чолі з о. Олегом Кекошем.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Юліан (Вороновський)

Інші публікації за темою