Владика Ярослав освятив у Дрогобичі храм Самбірської ікони Божої Матері [фото]

31 грудня 2012
Друк
Фото пре-служби СДЄ
Владика Ярослав освячує престіл храму
30 грудня в Дрогобичі відбулось освячення новозбудованого храму на вул. Шептицького, названого на честь Самбірської ікони Божої Матері.

Чин освячення та Божественну Літургію очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні пароха парафії - о. Тараса Гарасимчука, сотрудників - о. Мирослава Соболти, о. Ростислава Мелеха, о. Юрія Завійського та священиків Дрогобицького й Меденицького деканатів.

"Християнське життя починається із запрошення від Бога: "Приходьте!", - зазначив під час проповіді владика Ярослав. За словами архиєрея, Господь, запрошуючи на трапезу вічного блаженства, прагне розділити з нами те, чим Сам втішається споконвіку: повнотою щастя, любові та радості. Єпископ зауважив, що "під час зустрічі людини з Богом часто проявляється „безсилість" Бога: Господь не хоче чинити насилля над людиною, тому єдиною силою, на якій будує свої відносини з людиною, є Його слово". Саме так слід розуміти заклик господаря з недільної притчі про запрошених на бенкет. Він посилає слуг не з відділом війська, але з простими словами: „Ходіть, усе готове".

Після завершення богослужіння владика Ярослав висловив подяку усім, хто спричинився до побудови храму: Дякую о. Тарасу та дякую всім священнослужителям Катедрального храму, які в різний спосіб причинились для того, щоб ми могли сьогодні посвятити цей храм. Дякую жертводавцям, будівничим - усім, завдяки кому так швидко була збудована ця богослужбова каплиця, а в майбутньому храм стане тут справжньою окрасою нашого древнього міста Дрогобича".

На знак подяки від імені священиків та вірних о. Тарас Гарасимчук подарував владиці Ярославу вишиту ікону чудотворної Самбірської ікони Богородиці.

Відтак єпископ привітав о. Ростислава Мелеха, сотрудника парафії, з 35-літтям та підніс його до гідності протоєрея. Сотрудника о. Юрія Завійського архиєрей нагородив набедренником.

Як зазначив о. Тарас Гарасимчук у коментарі прес-службі єпархії, храм вирішено назвати на честь Самбірської ікони Божої Матері, щоб поширювати її культ. У новозбудованому храмі буде знаходитись копія чудотворної ікони, а в майбутньому - ікона святого Пантелеймона з його мощами. Як розповів священик, храм буде парафіяльним, але оскільки він збудований неподалік від лікарні, то відбуватиметься й капеланське служіння для хворих та їхніх родин. Дерев'яний храм зведений за канадською технологією з панелей. З часу закладення каменю під будівництво і до завершення робіт минуло два роки.

Щодня у храмі служитиметься Божественна Літургія, утреня та вечірня.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖІ

30 грудня - Посвячення храму (Фото прес-служби)

29 грудня - Посвячення богослужбових речей (Фото Олега БІСИКА)

Теми: Дрогобицький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою