Відбулась піша проща неповносправих осіб з Дрогобича до Самбірської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці [фото]

04 червня 2012
Друк
Фото БФ "Карітас"
Прочани, очолювані о. Ігорем Козанкевичом (директором БФ "Карітас"), прямують до Самбора
Впродовж двох днів, 1 та 2 червня, відбулася четверта щорічна піша інтеграційна проща неповносправних осіб, їхніх родин, а також усіх небайдужих людей до чудотворної ікони Богородиці у м. Самбір, організована Благодійним Фондом "Карітас СДЄ УГКЦ", у співпраці з Дрогобицьким добровільним товариством захисту дітей-інвалідів "Надія".

Розпочалася проща у вже традиційно 1 червня, у Всесвітній день захисту дітей, літургією у капличці БФ "Карітас". Близько 70 прочан, серед яких неповносправні діти та молодь, їхні батьки та родичі, працівники Карітасу та "Надії", волонтери, реабілітанти Центру "Назарет", взяли участь у прощі. О. Ігор Козанкевич побажав усім прочанам плідної та духовно багатої прощі, терпіння та витривалості, після чого усі з піснями та молитвами вирушили в дорогу. Перша зупинка прочан відбулася у храмі Архистратига Михаїла у с. Лішня, де їх зустріли парафіяни та парохи о. Олег Кекош та о. Олег Чупа. Після спільної молитви у храмі учасники прощі мали змогу пригоститися частуванням, яке приготували для них парафіяни, та з новими силами вирушити в дорогу. Під час прощі усі мали змогу посповідатися, спільно помолитися у своїх наміреннях, збагатитися духовно, послухавши науки о. Ігора, поспівати релігійних пісень. Незважаючи на несприятливу погоду, холод та дощ, усі мужньо продовжували йти далі, підбадьорюючи один одного. Після смачного обіду у Брониці, який підготували парафіяни, прочани трохи відпочили, щиро подякували за теплий прийом та вирушили далі. Протягом першого дня подолали дорогу до с. Лужок, помолилися у місцевому храмі та вирушили звідти у дорогу вже наступного дня, відслуживши літургію. Усі люди, які зустрічалися по дорозі, з приємним здивуванням спостерігали за прочанами, які, незважаючи на втому та погоду, продовжували йти, прославляючи Богородицю молитвами та піснями.

Близько 18.00 у суботу учасники прощі прибули до місця свого призначення - храму Різдва Пресвятої Богородиці у Самборі та спільно молилися перед чудотворною іконою, дякуючи за наснагу, витривалість та усі ласки, які посилає нам Бог.

Проща має на меті спільно прославляти Бога у молитвах, а також привернути увагу громадськості до проблем неповносправних осіб, сприяти толерантному ставленню до них.

Якщо Ви небайдужі до такої проблеми та готові присвятити трохи свого часу у допомозі молоді з особливими потребами - запрошуємо у наш Благодійний Фонд "Карітас СДЄ УГКЦ" за адресою м. Дрогобич, вул. Чорновола, 4. Будемо раді Вас бачити!

Наталія Яцик,
менеджер зв'язків з громадськістю БФ «Карітас СДЄ УГКЦ»

Фоторепортаж

Теми: карітас, проща

Інші публікації за темою