Владика Ярослав у прокатедральному храмі: "Християнство не є релігією спогадів, але динамічною дійсністю Божого життя" [фото]

02 січня 2012
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Вірні під час молитви на Святій Літургії у прокатедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора
Про це зазначив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, 1 січня під час богослужіння у прокатедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці в м. Самборі. Цього дня архиєрей очолив Божественну Літургію у прокатедральному храмі у спіслужінні прот.Богдана Добрянського (декана Сабмірського), прот.Володимира Коркуни (адміністратора парафії) та священиків УГКЦ м. Самбора. Зазначимо, що це є перший пастирський візит владики Ярослава до прокатедрального храму після його сходження на престіл Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

У пастирському зверненні до вірних правлячий архиєрей наголосив: "У неділю перед Різдвом Христовим, євангелист Матей передає нам дух очікування приходу Месії; для патріархів і пророків старозавітнього Божого люду найбільшою нагородою за святе життя і вірність Господу була Божа обітниця, що саме з їхнього роду прийде Спаситель світу". Єпископ також зауважив, що, святкуючи Різдво Христове, християнин бере участь у тайні воплочення Божого Слова. "Християнство не є релігією спогадів, але динамічною дійсністю Божого життя", - наголосив владика.

"Через Святу Літургію Господь входить у сучасну історію і діє в нашому житті з такою ж силою, як Він колись діяв в історії ізраїльського народу", - додав архиєрей. "Cьогодні Ісус приходить народитися, але вже не до далекого Вифлеєму, однак до кожного міста і села, де на Нього чекають; сьогодні Йосиф буде стукати, але вже не до дверей людних заїздів, а до кожної християнської хати; наш Спаситель шукатиме вже не дерев'яних ясел та тепла ослят, але бажає народитися в людських серцях та зігрітися жаром їхньої любові", - у підсумку сказав владика.

Після завершення Літургії владика Ярослав подарував для храму копію Чудотворної Зарваницької ікони Пресвятої Богородиці, яка була прикладена до чудотворного оригіналу ікони. Цю ікону з нагоди інтронізації владики Ярослава на престіл Самбірсько-Дрогобицької єпархії подарував йому митрополит Тернопільсько-Зборівський владика Василь (Семенюк).

Після завершення богослужіння архиєрей разом з духовенством та вірними помолились поминальну панахиду біля міського пам'ятника українському політичному діячеві Степану Бандері.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Фоторепортаж

Теми: Ярослав (Приріз), Прокатедральний собор

Інші публікації за темою