Святий Миколай навідався до парафій Самбірсько-Дрогобицької єпархії

22 грудня 2011
Друк
Фото Єпархіального катехитичного інституту
Святий Миколай відвідує катехитичну школу при катедрі Пресвятої Трійці у м. Дрогобичі
З особливим нетерпінням чекають діти 19 грудня, адже свято Миколая пов'язане з подарунками і гарним настроєм. Святий навідується до кожної хатини, до кожної школи та організації. Та найбільш логічним є проведення свята Миколая при церкві, адже ми згадуємо не якогось видуманого «Діда Мороза» чи іншу міфічну особу, а єпископа-святця, робимо акцент на чесноті милосердя, на його прикладі виховуємо дітей. Вельми актуальною на сьогоднішній день є проблема духовно-морального розвитку дитини. Приклад Святого Миколая – це ключ до виховання юної особистості.

У цьому році, рівно ж як і в минулі, свято Миколая було проведено у кожній катехитичній школі, при кожній, навіть найменшій парафії нашої єпархії. Учням недільних шкіл надзвичайно подобається грати роль ангеликів, дітей чемних і нечемних, навіть антипків грають із задоволенням, адже кожен знає, що свято закінчиться роздачею подарунків.

Тому вдячні Святому Миколаєві, що й цього року не оминув наші парафії та домівки своєю увагою, вдячні всім, хто спричинився то святкування такого радісного свята в парафіях. Заохочуємо й надалі, і не лише раз у році, дарувати дітям хвилини радості та щастя.

Осип Коцюба,
референт з питань катехизації,
секретар ЄКК

Теми: Катехитична комісія

Інші публікації за темою