Виповнилось 15 років з дня заснування Дрогобицької духовної семінарії

15 листопада 2011
Друк
www.dds.edu.ua
Святкування з нагоди 15-літнього ювілею Дрогобицької духовної семінарії
12 листопада у Дрогобицькій духовній семінарії розпочались урочисті заходи з нагодим 15-літнього ювілею з дня заснування закладу, - повідомлює офіційний сайт ДДС. «Я зроблю все можливе, щоб з Вас виросли добрі Христові священики», – наголосив у своєму слові до семінаристів владика Ярослав (Приріз), адміністратор Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Єпископ освятив іконостас та вітражі семінарійного храму й очолив Божественну Літургію у співслужінні о. д-ра Мирона Бендика (ректора), о. Григорія Комара (віце-ректора), викладачів, духівників та префекта семінарії.

Після завершення Божественної Літургії всі учасники святкувань взяли участь у святковій трапезі, а продовженням свята стала урочиста академія присвячена подіям 15-літтю від заснування Дрогобицької Духовної Семінарії та 200-літтю від дня народження о. Маркіяна Шашкевича, організаторами якої виступали студенти І курсу. Традиційним елементом будь-якого святкування у Семінарії є поява на сцені семінарійного гурту «Quo Vadis». Це свято не стало винятком, тому глядачі та учасники академії мали змогу послухати пісні «Мученики» і «Веселі, брати, часи настали» у виконанні семінарійного гурту. Продовженням академії стала доповідь викладача Семінарії Ігоря Бриндака про служіння о. Маркіяна Шашкевича для Української Церкви і держави, у якій наголосив, що «отець Маркіян закинув зерно, яке у майбутньому видало рясний плід». А перегляд документального фільму дав можливість ближче познайомитись з діяльністю отця Маркіяна Шашкевича і «Руської Трійці».

На закінчення святкової Академії о. Мирон Бендик у своєму слові до семінаристів наголосив, що «нам потрібно йти слідами о. Маркіяна Шашкевича, щоб стати добрими пастирями Христовго стада... тому нехай у нашій праці благословить нас о. Маркіян».

Продовженням 15-літнього ювілею від заснування Дрогобицької Духовної Семінарії стане ряд заходів, які відбуватимуться на протязі 2011-2012 академічного року.

за повідомленням офіційного сайту
Дрогобицької духовної семінарії

Теми: Ярослав (Приріз), семінарія

Інші публікації за темою