У Трускавці парохія св. Іллі відсвяткувала 10-літній ювілей

18 листопада 2010
Друк
14 листопада владика Ярослав (Приріз) взяв участь у святкуванні 10-літнього ювілею парафії св. пророка Іллі у м. Трускавці. З цієї нагоди архиєрей очолив святкову Літургію у співслужінні місцевого духовенства. Звертаючись до вірних, у пастирському слові владика Ярослав зазначив: "Ювілейне святкування — це завжди особливий час благо даті, благословенний Господом день, який повинен стати молитвою прослави і щирої подяки Богові та Богородиці за особливі дари для Церкви і народу".
Відтак єпископ зосередив увагу вірних на притчі про доброго самарянина, яка читалась у цю неділю: "Через цю притчу Ісус показує, як ми маємо ставати ближніми для інших: Іди, і ти роби так само (Лк. 10, 37)". Архиєрей наголосив, що, сповнюючи цю Господню пораду, ми відкриваємо у собі джерела  Божої любові, характерними рисами якої є могутність та ніжність. "Ця Божа любов, наповнивши людину, здатна змінювати суспільні структури і робити кращим наш сьогоднішній  світ," - у підсумку сказав владика.

Наприкінці богослужіння архиєрей привітав вірних з парафіяльним ювілеєм, бажаючи далі духовно скріплюватись та розквітати у Божій благодаті. Рівно ж єпископ подякував прот. Ярославу Шафрану, адміністратору парохії, за його ревну працю у розвитку парохії св. пророка Іллі.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Трускавецький деканат

Інші публікації за темою