Сила воксресіння

№4 (193), квітень 2017 _ о. Олег КЕКОШ
Друк
Ілюстрація
Христос Воскрес! Дорогі читачі! Щиро вітаю вас із Світлим празником Воскресіння Христового! Бажаю усім Пасхальної радості, миру, здоров’я, благополуччя та благословення Воскреслого Христа!

Сьогодні наші серця наповнюються великою радістю Воскресіння Господнього. Все навколо нас наче перемінилося, все набрало особливого святкового значення. Тому що у Воскресінні справдилась повнота нашого відкуплення, повнота Божого об’явлення та утвердження нашої християнської віри.

Апостол Павло говорить, що даремна була б наша віра, якби Христос не воскрес. Воскресіння відкриває світло розуміння на цілу історію спасіння, на старозавітні пророцтва та місію Спасителя. Воскреслий Христос, перемагаючи смерть і гріх, дає і нам визволення від гріха, привертає Боже синівство, відкриває ворота Царство Божого, об’являє нам наше майбутнє воскресіння.

Наше життя має сенс і ціль – життя вічне. Кожен з нас покликаний відкочувати від своєї душі камінь гріха, який робить нас гробом смерті. Камінь гніву, лінивства, злоби, егоїзму, гордості можемо відкотити від себе чеснотами любові, щирості, доброти і лагідності. Сучасний світ потребує свідків воскресіння – свідків радісної новини життя з Богом. Своїм життям проповідуймо радість Воскресіння, перемоги і християнської віри.

Христос Воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що в гробах життя дарував!