Сила Воскресіння

№4 (133), квітень 2011 _ о. Олег КЕКОШ
Друк
Ікона
Воскресіння Христове
Одного чоловіка запитали: чи віруєш у Воскресіння Христове? Він відповів: «Так, вірю, а чому б не вірити. Адже я кожного разу бачу, як воскресає природа; тож чому сам Бог не міг би воскреснути?».

Воскресіння Господа Нашого Ісуса Христа – це і наше воскресіння. Своєю перемогою над смертю і дияволом Господь відчинив нам двері до раю через наше воскресіння.

У природі є багато явищ, які є прообразом нашого воскресіння: наше пробудження щоранку зі сну; пробудження природи навесні від зимової сплячки; ранковий схід сонця, який витісняє темряву ночі; яйце як символ нового життя... Отже, бачимо, що природа здатна переходити до стану нового життя, пробудження. Тож тим більше людина покликана до воскресіння у новому житті.

Сила Воскресіння говорить нам про те, що Бог є Всемогутнім, що добро сильніше від зла, правда від неправди, світло від темряви, життя від смерті. Таким чином можна зробити з цього висновок: варто жити лише з Богом у світлі добра і правди, щоб бути остаточними переможцями і учасниками Христового Воскресіння!

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!