У Львові завершився перший тренінг для священнослужителів: «Роль духовенства у підтримці людей, що проживають втрату та невизначену втрату»

03 серпня 2024
Друк
о. Віталій Миська
Спільне фото
У п’ятницю, 19 липня, у Львові відбулося перше навчання для священнослужителів щодо роботи з людьми, які переживають втрату. У навчанні брали участь також священники Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Організатори планують провести ще 10 подібних тренінгів. Ці навчання допомагають священнослужителям надавати належний супровід членам сімей, що проживають втрату та невизначеність. Зокрема, тренінг є професійною підтримкою для самих учасників.

Говорячи про необхідність таких навчань, керівниця Координаційного центру при Львівській ОВА Галина Бордун зазначає, що священники є тими, до яких першими зі всіма бідами звертаються люди: «Священники не замінюють роботу психологів чи інших служб, хоча багато хто з них має відповідну освіту, але вони часто беруть на себе додаткові ролі, відповідальності в допомозі людям. Система координації, інформування ще тільки формується на всіх рівнях, та ми почали цей напрям на Львівщині одні з перших з ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького. Дуже важливо, щоб кожен на своєму робочому місці в територіальній громаді (і не тільки) був готовий допомогти або знати, куди спрямувати людину. Священники неодноразово наголошували на потребі в координації і вчасній інформації, окрім професійних знань від психологів», – зазначила Галина Бордун.

Джерело: Львівська ОВА

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Автор світлин: о. Віталій МИСЬКА