Старосамбірська парафія УГКЦ вшанувала День гідності і свободи [фото]

27 листопада 2022
Друк
Фото Іринb ХМЕЛЬОВСЬКОЇ
“Я стою на Майдані — це моє спецпризначення,Бо майбутнє сьогодні і тут — на моїх плечах”(Т. Власова)  

 

Щороку 21 листопада у День Архистратига Михаїла уся Україна згадує буремні дні звитяжної боротьби простих мирних українців за власну Гідність і Свободу. Боротьба й досі не закінчилася, але як, Архангел Михаїл зі своїм небесним військом переміг злі сили, скинувши їх навіки у безодню, так і ми віримо, що з Божою допомогою подолаємо усіх “воріженьків” щоб ті “згинули як роса на сонці”.

Ось уже всьоме 21 листопада небайдужі містяни Старого Самбора на чолі з духовенством УГКЦ та очільниками громади вшановують День Гідності і Свободи на площі Героїв Небесної Сотні біля стели де викарбувані усі імена загиблих Героїв, кров яких зросила київський Майдан заради майбутнього України.

Як гірко зауважив о. Михайло після проведеної панахиди, до цієї Небесної Сотні за ці роки додалися нові тисячі імен. А наша боротьба за волю України нагадує вихід ізраїльтян з Єгипу: хтось сумнівався, хтось плакав, хтось гірко прощався з рідними стінами, але всі вперто йшли з надією на Божу силу і допомогу. Так і ми тепер щодня молимося і віримо, що Бог допомагає нашим воїнам вперто йти вперед і захищати рідну землю.

Щемливими спогадами про дні, проведеними на Майдані, поділився секретар міської ради Ігор Жук. Він наголосив, що найголовнішою рисою подій Революції Гідності була надзвичайна єдність, де поряд стояли люди різних національностей, віросповідань, віку й статків, але зі спільною метою — постати проти несправедливості, захистити своє право на Свободу вибору та людську Гідність.

До сліз зворушували вірші у виконанні учнів старосамбірської школи ім Богдана Сольчаника, а педагоги цієї ж школи не лише нагадали присутнім історію 2014 року, а й взяли участь у флешмобі “Жовта стрічка”. Цей флешмоб запустили українці у День Гідності та Свободи на підтримку опору українців на тимчасово окупованих Росією територіях. 

Закінчили захід виконаням Гімну України та Гімну Січових Стрільців “Ой у лузі червона калина”

Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

Фото — Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою