Співробітниця Renovabis п. Тереза Грабінгер відвідала структури Самбірсько-Дрогобицької єпархії [фото]

05 жовтня 2022
Друк
Фото о. Андрій БУНЬ
4 жовтня 2022 року співробітниця міжнародного Благодійного фонду Renovabis п. Тереза Грабінгер відвідала структури Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ , серед яких управління єпархії, медіастудія "Благовість", Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії, Дрогобицька духовна семінарія, Реабілітаційний центр "Назарет", реколекційний дім Самарянин, реабілітаційний центр "Оранта". 

В рамках реколекцій для священників відбулось спілкування із духовенством єпархії, а також п. Тереза відвідала тимчасово переміщених осіб, якими заопікується єпархія. Нагадаємо що з З червня 2022 року Тереза ​​Грабінгер є відповідальним за проекти в Україні та Республіці Молдова. Працювала волонтером у Румунії через Єзуїтську волонтерську службу, яку співфінансує Renovabis. Проходила стажування в Renovabis під час навчання на факультеті політології, а після навчання я подала документи в Renovabis і працювала на посаді регіонального офіцера з середини 2017 року до кінця 2020 року. У 2020 році я пройшла підготовку на радника з питань миру та конфліктів і у 2021 році поїхала до Дніпра на сході України з Німецьким товариством міжнародного співробітництва як радник з питань миру та конфліктів. 

Theresa Grabinger: "І хоча в якийсь момент на кордоні було 100 000 солдатів, жоден із моїх колег на місці не вважав, що напад справді ймовірний. Але ситуація розгорнулася і 12 лютого 2022 року Міністерство закордонних справ вирішило, що я, як німецький фахівець, маю спакувати валізу та залишити країну протягом 2 годин – за два тижні до повної ескалації та вторгнення російської армії.

Потім я швидко вирішила почати знову в Renovabis – зважаючи на війну в Україні, підтримка співробітників була б дуже корисною. Тут я можу по-своєму допомогти людям в Україні. З червня я знову працюю представником країни в Renovabis і, окрім Республіки Молдова, відповідаю також за Україну".

Детальніше https://www.renovabis.de/news/vorgestellt-theresa-grabinger

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин о. Андрій БУНЬ

  

Теми: Renovabis