Владика Григорій відвідав храм св. Пантелеймона в м. Самбір [фото]

10 серпня 2022
Друк
Автор світлини Степан ПАВЛІШАК
  9 серпня, у день святого великомученика Пантелеймона, владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, очолив Архиєрейську Літургію у капеланському храмі св. Пантелеймона, в м. Самбір, та освятив притвор. Єпископу співслужили декан Самбірський о. Богдан Добрянський, адміністратор храму о.Тарас Рисей, ректор Єпархіяльного катехитичного інституту о.Микола Витівський, о.Володимир Коркуна, о.Олег Чупа, о.Володимир Луцевич, о.Ігор Гайдук та протодиякон Богдан Криницький. Молитовним співом Літургію возвеличив спів парафіяльного хору "Еффата" (кер.Соломія Рисей).

 

Звертаючись до вірних під час проповіді владика Григорій зазначив, що змістом служіння св. Пантелеймона була любов до ближнього. Адже, як розповідає житіє святого, він допомагав різним людям, незважаючи на те, ким вони були. Тому найкращий спосіб наслідувати св. Пантелеймона - це любити любити людей і служити їм.

Єпископ зауважив, що сьогодні Україна у буквальному значенні "спливає кров'ю", втрачаючи щодня своїх найкращих синів і дочок. Крім того, багато людей залишаються зраненими психологічно від жахіття війни. Вийти зі стану смутку людина може тоді, коли починає служити іншому. "Допомагаючи іншим, ми допомагаємо собі", - наголосив владика Григорій.

Після завершення богослужіння владика Григорій привітав вірних з храмовим святом та побажав радості і миру та перемоги українського народу. Єпископ також подякував хору за чудесний спів та усім лікарям за їх нелегку працю. У свою чергу, настоятель капеланського храму о. Тарас висловив щирі слова вдячності владиці за візит та пастирське слово, душпастирям за співслужіння, та меценатам і будівничим притвору.

За повідомленням Степана ПАВЛІШАКА

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин Степан ПАВЛІШАК

 

 

 

Теми: Самбірський деканат, Григорій (Комар)

Інші публікації за темою