Владика Ярослав привітав митрополита Ігоря з 70-літнім ювілеєм

03 серпня 2022
Друк
www.ugcc.ua
3 серпня Високопреосвященному владиці Ігору, Митрополиту Львівському, виповнюється 70 років. З цієї нагоди владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, привітав ювіляра від грона духовенства й вірних Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

"Кожен Ювілей – добра нагода благодарити Господа за дар життя. Своє життя Ви, дорогий Митрополите, посвятили служінню Богові і своєму народові. Відповівши на Боже покликання «во время люте», коли наша Церква була в катакомбах. Ви ревно трудились і свідчили перед ордою московії, що наша Церква жива і врата більшовитського аду її не подолали", - мовиться у привітанні (див. повний текст привітання).

Владика Ярослав зазначив, що погляд на життєвий шлях владики Ігора свідчить про те, як мудро Господь приготовляв його до пастирського завдання. "Ви протягом усього свого монашого та священичого покликання змагалися за життя і за обнову Церкви. Робили це передусім вступаючи до монашого Чину Найсвятішого Ізбавителя в темні роки переслідувань. Цей крок означав тоді готовність до самопожертви включно з жертвою власного життя", - зазначив владика Ярослав.

Крім того, владика Ярослав пригадав працьовитість владики Ігоря у відбудові Провінції Чину Найсвятішого Ізбавителя в 1990-х роках. "Своєю терпеливістю, уважністю та мудрістю Ви зуміли згуртувати розсіяних братів через переслідування, творячи з них дійсно апостольську спільноту. Дбали про освіту, духовний зріст спільноти братів у монашестві, про відбудову домів Провінції. По нині з вдячністю згадуємо ті славні вівторки, коли всі ми збиралися, щоб ділитися тим, чим ми були і чим жили. Певного часу один співбрат звернув увагу на Ваш цінний дар кажучи: отець Ігор Возьняк завжди вмів вислухати. І дійсно, Ви завжди мали час і серце для кожного співбрата", - йдеться у привітанні.

Наприкінці привітання владика Ярослав побажав Ювіляру, щоб Господь благословляв усі його добрі починання та архипастирські труди на теренах Львівської митрополії та всієї УГКЦ в Україні та на поселеннях. "Сердечно дякую Богові за Ваше життя і служіння, яке Ви звершуєте у твердій вірі і непохитній надії за допомогою мудрого і виваженого слова та світлого і гідного до наслідування прикладу любові Бога, Церкви і свого народу", - побажав владика Ярослав.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ігор (Возьняк), Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою