У Дрогобичі духовенство й вірні помолились Вервицю за перемогу українського війська [відео]

08 травня 2022
Друк
www.facebook.com
7 травня, у переддень Дня Матері, на площі перед Катедральним Собором Пресвятої Трійці м. Дрогобича духовенство й вірні помолились Вервицю за перемогу України над супротивниками, присвячену 35-літтю об'явленню Пресвятої Богородиці в Грушеві. Молитву очолив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Молитва розпочалась Акафістом до Грушівської Богоматері та транслювалась на "Живому телебаченні" у рамках проекту "Вервиця єднає".

"Молитвою до Богородиці відзначаємо 35-ту річницю Грушівського чуда. У квітні 1987 р. Б. Мати Божа допомогла нам перебороти рабський страх, розбудити в серцях найглибші духовні почуття й тугу за Богом. У часи панування богоненависного більшовицького режиму звістка про це явління пролунала, як проблиск світла, яке не змогла заглушити брехлива агітація та штучні перепони", - наголосив владика Ярослав.

За словами єпископа, грушівська подія стала Благовіщенням нашої релігійної та національної свободи, бо минуло декілька років, і безбожний режим упав, а наша Церква й держава воскресли. "Молімося, щоб Пресвята Богородиця й нині Своїм молитовним заступництвом допомогла розігнати густі хмари війни і тривоги, які огорнули Україну. Благаймо Її, щоб прийняла під Свою особливу опіку наших хоробрих воїнів, захисників України, зберігаючи їх неушкодженими перед усіма ворожими наступами. Молімося, працюймо й борімося за свободу та незалежність, соборність і цілісність нашої Батьківщини, бо молитва має велику силу! Нехай Господь учинить наш народ непереможним і нездоланним проти всякої ворожої пропаганди й нападу та дарує перемогу над супротивником на землі, на морі і в повітрі заради Імени Свого"! - наголосив владика Ярослав.

Розважання до Таїнств Вервиці читали воїни, волонтери, представники територіальної оборони, внутрішньо переселені особи та добродії, які допомагають переселенцям. Естрадний супровід молитви здійснював гурт "Едельвейс", солісти Юстина і Микола Кос. У молитві також взяли участь діти парафіяльної недільної школи Митрополита Андрея Шептицького, братчики вівтарної дружини святого ап. Андрія Первозванного, Братство української молоді (БУМ), представниці Марійської дружини "Знамення", Апостольства молитви та спільноти "Матері в молитві", а також парафіяльні хори "Ave Maria", "Відлуння", "Голос Душі" та "Дзвін".

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою