Старосамбірчани приєднались до Акту присвяти України та Росії Непорочному Серцю Марії [фото]

27 березня 2022
Друк
Фото Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА
25 березня 2022 року Божого коли на нашій землі ревіли гармати, коли наша земля, за словами Йосифа Сліпого, бачила ріки крові і гори трупів, у сумну годину ми з вами прибігли до стіп Богородиці. Ми молимося за посвяту “самі себе і один одного і все життя наше” щоб за Їі посередництвом Богові віддати” - такими словами звернувся о. Михайло Николин до парафіян, які чисельною громадою у вечірній час п'ятниці зібралися в святомиколаївському храмі Старого Самбора щоб спільно взяти участь у Хресній Дорозі та у молитві Акту посвяти України та росії, яку цього дня молився весь світ, очолюваний Папою Римським Франциском.“Нехай ніколи не буде війни”, - в унісон заявили єпископи, священники, християни усього світу у стіп Богородиці. Разом з ними єдналися і старосамбірчани.  

 

У своєму духовному повчанні після проведеної Хресної Дороги о. Михайло особливу увагу присутніх звернув на 4 стацію — зустріч Ісуса зі своєю матір'ю та нагадав про Заповідь Божу “шануй свою матір і батька, щоб добре жилося тобі на землі”, де йдеться не лише про сім'ю, а й про нашу Батьківщину.
“Чому така роздерта Україна? Може це ми її роздерли своїми гріхами?- риторично запитав священник. - Ми нашу Неньку-Україну ранили вже багато разів: своєю мовою, занедбаними культурою і традиціями, споживацьким ставленням”. Може тому загарбники вирішили, що вона стане для них легкою здобиччю, і сьогодні в полатаній свитині згорьовано плаче Україна над нами, своїми синами і донями.

Але надія є завжди. І наша надія на опіку Богородиці над нашим краєм. Діва Марія завжди оберігає Україну. Вона спішить до всіх нужденних в Маріуполі, Чернігові, Києві... До всіх, хто потребує її допомоги. Поки стоїть Богородиця-Оранта, піднімаючи руки до неба в молитві до Господа, закриваючи ними Україну, доти буде стояти Київ, а з ним і вся наша держава.

В урочистій тиші, стоячи на колінах із запаленими свічками в руках, перед бічним іконостасом стародавньої ікони Богородиці, яка чула молитви у храмі ще нашихпрадідів, разом із о. Михайлом віряни молилися молитву Акту посвяти непорочному Серцю Марії, а опісля славили Небесну Царицю богородичними піснями “Витай, Маріє”, “Під твою милість прибігаймо”. Закінчили урочистості Молитвою за Україну та припинення війни.

Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою