Під час телемарафону «Україна під покровом Богородиці» владика Ярослав очолив богослужіння перед Чудотворною Грушівською іконою Богоматері [відео]

03 березня 2022
Друк
Фото Пресслужби СДЄ
2 березня 2022 року, у відпустовому місці с. Грушів, владика Ярослав Приріз в ефірі «Живого телебачення», в рамках телемарафону «Україна під покровом Богородиці», відслужив Молитовний Чин до Пресвятої Богоматері, прославленої у Чудотворній Грушівській іконі.

Під час свого звернення владика наголосив: «Божа допомога була необхідна нам для відновлення незалежності Української держави. Вона конечно потрібна і сьогодні, коли всі ми переживаємо російську збройну агресію супроти нашої Батьківщини. Перед лицем теперішніх загроз і викликів, об’єднуймося в обороні дару української незалежності і соборності, яку ми отримали від Бога зусиллями та молитвами наших попередників» (див. повний текст слова).

Відтак єпископ закликав усіх до молитовно підтримувати України і всебічно допомагати українським воїнам: «Молімося за справедливий мир в Україні і світі! Молитовно та матеріально підтримуймо українських воїнів, які нас захищають від ворожих нападів! Вони стали справжньою скелею на захисті незалежності й суверенітету України, проходячи найгарячіші етапи новітньої російської збройної агресії проти нашої держави. Їхня сила духу, терпіння та виваженість є для всіх нас прикладом того, як треба любити свою країну, пишатися її історією захищати її майбутнє».

Своє звернення владика Ярослав завершив словами молитовним зверненням до Пресвятої Богородиці, прославленої в чудотворній Грушівській іконі: «Благаємо Тебе, Царице неба і землі: прийми під свою особливу материнську опіку наших хоробрих воїнів, захисників Батьківщини, зберігаючи їх неушкодженими перед усіма ворожими наступами; захисти своїм Покровом свободу і незалежність, соборність і цілісність нашої Батьківщини, щоби народ наш, визволений Твоїм заступництвом від воєнного лиха, вдячно прославляв Бога у святій Тройці єдиного, щоб на нашій землі «Врага не було, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люди на землі»».

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії 

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою