Парафія с. Головське на Старосамбірщині долучилась до акції "Вервиця єднає"

19 лютого 2022
Друк
Фото Ірини ХМЕЛЬОВСЬКОЇ
  24 січня 2021 р. парафія храму святого Миколая с. Головське Підбузького деканату стала центром усієї світової родини УГКЦ, взявши участь у онлайн молитві на вервичці під час акції "Вервиця єднає".  

 

Молитва відбулася в парафіяльному домі при храмі Святого Миколая с. Головське. Очолив молитву адміністратор храму о. Мар'ян Топорович. Взяли участь у спільній молитві вся священича родина Топоровичів: їмость Христина та їх двоє синочків Лев і Лук'ян, молячись спільно з учасниками Апостольства молитви та їх дітьми.

Як зазначив о. Мар'ян, це не випадково, адже саме так відбувається круговорот нашого життя: батьки моляться за своїх дітей, діти, як підростають, моляться за своїх батьків, а всі ми разом молимося до нашої Небесної Заступниці Богородиці, віддаючи себе під її захист, бо ж кожен з нас - дитина Божа.
Також молитва на вервичці була присвячена молитві за усіх синів і дочок України, які захищають її безпеку на східному рубежі. У теперішній час з неспокійний новинами це особливо актуально. "Ми не можемо допомогти їм зброєю, але у нас є свій меч. І цей меч - молитва. Молитва на вервичці", - наголосив о. Мар'ян.
Окремо о. Мар'ян Топорович розповів про с. Головське. Особливістю його є те що це село знаходиться найвище над рівнем моря у цілому Дрогобицькому районі. Тут цілюще і свіже повітря і чудові краєвиди. А ще в кожному подвір'ї є своя власна капличка. "Люди тут уміють дякувати Богу", - зауважив священник.
Розпочалася і закінчилася молитва на вервиці виконанням колядки.

Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою