У с.Потік на Старосамбірщині відсвяткували 100-ліття місцевого храму [фото]

21 грудня 2021
Друк
Фото Степана ПАВЛІШАКА
  У гірській місцевості поблизу Лаврівського монастиря отців Василіян у с.Потік є церква св.Миколая, яка була збудована 100 років тому. З нагоди ювілею та храмового свята на парафію з пастирським візитом 19 грудня 2021 року Божого прибув владика Григорій, єпископ-помічник СДЄ УГКЦ, який очолив Архиєрейську Святу Літургію і освятив престіл.  

 

Під час богослужіння владиці співслужили: адміністратор храму о.Тарас Зубко, ігумен Лаврівського монастиря о.Андрій Драган,ЧСВВ, о.Іван Логай,ЧСВВ, уродженець села о.Ростислав Муховський з Донецького екзарзату, о.Михайло Коліщак, о.Микола Мах, протодиякон Богдан Криницький.

Освятивши престіл, владика Григорій ознайомив вірних з символікою чину освячення, та зазначив що це є урочиста і історична подія.

У своїй проповіді владика наголосив, що Святий Миколай був не лише благодійником, взірцем лагідности, але і справжнім учителем віри.

Після завершення богослужіння владика привітав духовенство і вірних зі святом та ювілеєм храму та вручив пам'ятні грамоти Правлячого Архиєрея СДЄ владики Ярослава.

У свою чергу, о.Тарас подякував владиці Григорію за візит на парафію, повчальне пастирське слово, душпастирям за співслужіння, жертводавцям за те, що дбають про красу храму, а вірним за приготування до свята.

Після завершення Святої Літургії відбулося водосвяття, освячення пам'ятного хреста та мирування.

За повідомленням Степана ПАВЛІШАКА

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Григорій (Комар), Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою