В Старому Самборі відзначили День Гідності та Свободи [фото]

27 листопада 2021
Друк
Фото Ірини ХМЕЛЬОВСЬКОЇ
21 листопада 2021 р. Б старосамбірською парафією святого Миколая було вшановано День Гідності та Свободи, а також пам'ять усіх Героїв Небесної Сотні, які принесли в жертву свої життя заради воскресіння гідності української нації.  

 

Під час недільної Літургії разом з хоругвами парафіяни тримали синьо-жовтий прапор та молилися за Україну. Після богослужіння урочистості продовжилися на міській площі Героїв Небесної Сотні. Очолив панахиду за полеглими Героями о. Михайло Николин у співслужінні о. Ігоря Подана. Також вшанували пам'ять наших захисників представники влади, інтелігенція міста, пластуни стації Старий Самбір та активна молодь.

У своєму слові до присутніх о. Михайло наголосив, що єдине, що втримало людей на Майдані під час Помаранчевої Революції 2004 р. та Революції Гідності 2013 р. - віра. Віра в Бога, віра в майбуття своєї Батьківщини, віра в українську ідею.

“Віра допомагає нам не впасти, не рачкувати перед ворогом, не бути підлабузником. Це віра допомагає нам взоруватися на Матір-Україну, ні перед ким не ставати на коліна, а стояти і утверджувати нашу незалежність, нашу свободу”, - сказав священник.

Лише з Господнім небесним захистом, а також під опікою Архистратига Михаїла люди змогли вистояти, хоч і заплатили на свою свободу надто дорого — загиблими молодими життями цвіту нації. “Ми не сміємо забути в цей світлий день ціну нашої свободи!” - наголосив парох Старого Самбора.

Також привітав присутніх секретар Старосамбірської міської ради Ігор Жук, який був безпосереднім учасником листопадевих подій на Майдані, а пластунка Анастасія Савицька продекламувала вірш Богдана Сольчаника “Де моя революція”.

Закінчилися урочистості покладанням квітів до стели Героїв Небесної Сотні та спільним виконанням Гімну України та пісні Січових Стрільців “Ой у лузі червона калина”.

Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою