У Дрогобицькій духовній семінарії завершилися вступні випробування

13 липня 2021
Друк
www.dds.edu.ua
8-10 липня у Дрогобицькій Духовній семінарії проходили вступні іспити для юнаків, які відчули у собі покликання до священства. Впродовж 3-ох днів приймальна комісія, до котрої з благословення преосвященного владики Ярослава, єпископа Самбірсько-Дрогобицького, ввійшли представники ректорату семінарії та єпархіального духовенства, оцінювала здібності абітурієнтів, а також глибину і зрілість їх покликання.
У перший день після медогляду абітурієнти писали твір на одну з трьох запропонованих єпископом тем. Другий день випробувань був присвячений написанню тестів з Катехизму і літургіки (по 50 з кожного предмету). Останнього дня вступної сесії вступники складали іспит з музики і співу, а також пройшли співбесіду перед приймальною комісією. 10 липня було підведено підсумки вступної кампанії 2021 р. Б. Підраховуючи загальний бал, крім оцінок за вступні іспити та співбесіду, враховувався також середній бал атестату про закінчення повної середньої освіти або документу про вищу освіту.

За підсумками вступних випробувань до семінарії на 2021-2027 навчальні роки було зараховано 11 студентів. На завершення ректор семінарії о. Мирон Бендик привітав семінаристів та побажав їм успіхів на шляху до священства.

Нагадуємо, що бажаючі краще підготуватися до вступу мають змогу навчатися на підготовчих курсах, які щороку організовує Дрогобицька Семінарія (починаючи з вересня). Як показує досвід, їх слухачі мають кращі шанси при вступі, а відмінники навчання отримують додаткові 0,5 бала до здобутих під час вступних випробувань до ДДС.

Джерело: сайт ДДС

Теми: семінарія

Інші публікації за темою