Владика Ярослав: Ніякі труднощі і випробування не спроможні затьмарити пасхального торжества [фото]

02 травня 2021
Друк
Фото Сніжани ЩУР
2 травня, у день свята Христового Воскресіння, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив пасхальні богослужіння в Катедральному соборі Пресвятої Трійці, в м. Дрогобич. Єпископу співслужили священики Катедрального храму та Дрогобицької духовної семінарії.

У святковому зверненні до вірних єпархії владика Ярослав наголосив: "Пасха Христова є переконливим свідченням того, що смерть – це не останнє слово, бо попри всі потуги зла і неправди неодмінно торжествують Життя та Істина" (див. повний текст послання).

Проповідник пояснив, що ця впевненість християн ґрунтується не просто на логічних роздумах, а на історичному факті – Воскресінні Господа нашого Ісуса Христа, яке відбулося в конкретному місці і часі – майже дві тисячі років тому в Єрусалимі. "У ці святкові дні ми вкотре згадуємо біблійні свідчення про цю подію: що апостоли Петро та Іван, Марія Магдалина та інші жінки знайшли Христовий гріб порожнім; що на шляху до Еммаусу два учні впізнали Його за ламанням хліба; що Воскреслий з’являвся апостолам й іншим учням, коли двері були замкнені", - зазначив архиєрей.

Відтак владика Ярослав додав, що приклад Спасителя, який воскрес із гробу, додає нам твердої та непохитної впевненості в тому, що для Бога немає нічого неможливого. Зокрема, віра у воскреслого Господа допомагає нам долати труднощі, які неминуче трапляються в нашому житті. "Бог перемагає абсолютно все, якщо ми дозволяємо Йому діяти в нас. Він проганяє з наших сердець страх і зневіру, втішає і підбадьорює нас у випробуваннях", - ствердив єпископ.

Далі проповідник згадав про спомин в березні цього року 75-х роковин Львівського псевдособору, за допомогою якого безбожницький режим марно намагався знищити УГКЦ. "Проте ми, виконавши Христову заповідь «Щоб усі були одно» (пор. Ів. 17, 21) і приступивши до Берестейського єднання, 425-ту річницю якого відзначаємо цього року, залишилися їй вірними, а Господь давав нам сили й наснагу пройти крізь терни катакомб до світла воскресіння й свободи, яку український народ отримав 30 років тому", - наголосив владика Ярослав.

Єпископ зазначив, що згадані події вчать нас, що ніякі труднощі і випробування не спроможні затьмарити пасхального торжества. "Для кожного з нас, хто без нарікання приймає Господом дарований життєвий хрест, хто з надією на Бога терпеливо переносить різні випробування, хто мужньо бореться з гріхом у цьому світі, – Воскресіння Христове є особливо радісним святом", - сказав владика Ярослав. Проповідник далі додав, що рівно ж жодні зовнішні обмеження не здатні відняти в нас справжньої духовної свободи, яку ми отримали через віру у воскреслого Спасителя.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії 

ФОТОРЕПОРТАЖ

Світлини Сніжани ЩУР 

 

 

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою