Святий Миколай не обділив увагою сиріт Старосамбірського деканату [фото]

21 грудня 2020
Друк
Фото Марії КУЗЬМИН
17 грудня, напередодні улюбленого свята не лише малечі, а й дорослих, добрий Святий Миколай завітав до дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей воїнів АТО у парафіяльну світлицю УГКЦ Святомиколаївської церкви Старого Самбора. Чудотворець щороку приходить до цих особливих діток, які попри свій юний вік зазнали уже складних випробовувань: комусь у ранньому віці довелось бути без батька чи матері, хтось з них при живих батьках залишився сиротою, до інших з війни не повернулись татки.

Щороку з нагоди Дня Святого Миколая парафіяльна спільнота Старого Самбора, Союз Українок та служба у справах дітей Старосамбірської райдержадміністрації організовують таку зустріч. І не просто, щоб взяти торбинку-чи дві солодощів, і не просто, щоб для галочки, а щоб в отому по-домашньому затишному чаюванні дітки відчули, що вони не одні такі, що про них є кому дбати, щоб, спілкуючись, відчути турботу. Отець Михайло Николин, до прикладу, дітей, які приходять сюди не перший раз, по іменах пам'ятає.

Ось і в четвер опісля Літургії за здоров'я діток у храмі, знову спілкувались у "Карітасі". Гарна ілюстративна розповідь отця Михайла про конюшину - про віру, надію і любов, - подарована свічка, які власноруч виготовляють люди з особливими потребами, фрази і підбадьорливе спілкування запалили особливий вогник в очах цих діток.

Завітали на свято керівництво райдержадміністрації Петро Назар та його заступник Роман Батючок, представники Благодійного фонду Андрія Лопушанського, і, як завжди, керівниця міського осередку Союзу Українок Марія Красник та керівник і працівниці служби у справах дітей.

Відтак для таких дітей дошкільного віку подарунки вручали в райдержадміністрації. А трьом опікунським сім'ям, дитячому будинку сімейного типу та прийомній сім'ї заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Бучко вручив телевізори.

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ 

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою