В катедральному соборі звершено урочисту молитву з нагоди Дня Незалежності [фото]

24 серпня 2020
Друк
24 серпня 2020 р.Б. в катедральному храмі Пресвятої Трійці у м. Дрогобиці відбулося урочиста Божестенна Літургія з нагоди чергової річниці Незалежності Української Держави. Богослужіння очолив преосвященний владика Ярослав (Приріз), Єпископ Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ, у співслужінні владики Григорія (Комара), Єпископа-помічника, та представників єпархіального духовенства.

У своїй гомілії владика Ярослав провів паралелі між євангельським читанням (пор. Лк 17, 12-19) та подією дня, зокрема, сказавши: «Святкування Дня Незалежності України спонукає нас подякувати Богові, нашому Визволителеві, за дар свободи для нашого народу. Сьогоднішня євангельська благовість говорить нам про цю чесноту вдячності на прикладі оздоровлення десятьох прокажених». Архиєрей також закликав присутніх молілників до чування над даром свободи українського народу та вдячної молитви до Всевишнього: «…молімося, аби ласкавий Господь захоронив наш нарід від усякого лиха. Небесна поміч була необхідна для проголошення незалежності нашої держави. Вона конечно потрібна і сьогодні, особливо коли всі ми зазнаємо загрози північного агресора. Молімося за перемогу воїнів правди над ордою темряви, молімось за захист та свободу нашої землі, нашого народу, об’єднаймося в обороні нашої соборної Держави.»
Після завершення Літургії з нагоди Дня Незалежності духовенство під проводом єпархіального архиєрея звершило особливий молебний чин до Пресвятої Богородиці про опіку над українським народом. Насамкінець було освячено встановлений при вході до катедри оновлений місійний хрест.

ФОТОРЕПОРТАЖ 

Теми: Ярослав (Приріз), Григорій (Комар), Катедральний собор

Інші публікації за темою