Владика Григорій: Якщо ми не відчуємо, що ми є немічні і грішні людини, ми не будемо потребувати Спасителя

20 жовтня 2019
Друк
Фото пресслужби СДЄ
20 жовтня владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, відвідав парафію Різдва св. Івана Хрестителя м. Дрогобич, де відслужив Божественну Літургію. Під час богослужіння єпископ уділив священичі свячення диякону Юрію Шумику.

Під час проповіді владика Григорій звернув увагу вірних фрагмент недільного євангельського читання. Коли майбутній апостол Петро досвідчив чудесного улову риби, він підійшов до Ісуса і сказав: "Іди від мене, Господи, бо я грішний чоловік" (Лк. 5, 8). Далі єпископ зауважив, що однією з проблем сучасної людини є втрата відчуття своєї грішності. "Коли хтось нам звертає увагу на якісь наші помилки, то ми маємо на них пояснення і оправдання. Якщо ми не відчуємо, що ми є немічні і грішні людини, ми не будемо потребувати Спасителя", - наголосив владика Григорій. Адже Господь прийшов до людини не для того, щоб сповняти якісь її забаганки , але щоб звільнити її від гріха, впровадити у свободу дітей Божих.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав новопоставленого ієрея і подякував батькам і вихователям, які супроводжували о. Юрія до тайни священства. У свою чергу, о. Юрій подякував священикам парафії - о. Мирону Бендику і о. Івану Стебівці - за те, що завжди були для нього прикладом ревних душпастирів.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: свячення, Григорій (Комар)

Інші публікації за темою