Хор парафії Стебник-Колпець відсвяткував 20-літній ювілей [фото]

02 вересня 2019
Друк
Фото Оксани КУЛИК
Гордістю і окрасою парафії Введення в храм Пресвятої Богородиці (с.Колпець) є церковний хор, який цього року святкує своє 20-річчя. 26 серпня в рамках святкування ювілею відбулась парафіяльна проща хористів та їхніх односельчан. У цей день у величному Соборі Різдва Пресвятої Богородиці у м. Новий Розділ служилась урочиста Служба Божа, яка супроводжувалась величним та піднесеним співом нашого церковного хору. Жіночі та чоловічі голоси зливалися воєдино, линули схвильовано та урочисто до всіх куточків храму, піднімаючись високо до купола і спонукаючи серце кожного небайдужого християнина битися прискорено.

Після Божественної Літургії вже у Храмі Преображення Господнього у Бориничах (Жидачівський район) прочан радо вітав парох отець Григорій. Саме тут учасники прощі мали можливість помолитись біля чудотворної ікони Бориницької Пресвятої Богородиці. Неабияк запам’яталася прочанам розповідь-свідчення отця про своє нелегке служіння на зорі виходу з підпілля нашої святої Церкви.

Наостанок парафіяни попрямували до цілющого джерела, яке знаходиться у лісі недалеко від села Бориничі. Джерело так і вабило нас спожити з вірою та молитвою цілющої води. У каплиці біля джерела прочани молились молебень до Пресвятої Богородиці.

З уст хористів лунала щира подяка ініціатору та організатору прощі отцю Євгену Макогону, пароху церкви Введення в храм Пресвятої Богородиці (с.Колпець). Учасники прощі надовго запам’ятають цю духовну подорож.

Оксана Кулик

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Трускавецький деканат

Інші публікації за темою