У Старому Cамборі відбелися великопісні реколекції [фото]

11 квітня 2019
Друк
Фото Марії КУЗЬМИН
З 4 квітня до 7 квітня були благословенним часом для парафіян Старого Самбора. Адже у церкві Св. Миколая на запрошення отця-декана Михайла Николина з реколекційними науками побував отець Тихон Кульбака.

Отець Тихон, уродженець Донецька, відомий тим, що впродовж двох тижнів перебував у полоні сепаратистів. Тоді, у 2014 році, ворогам України не подобалося, що священик УГКЦ організував молитовний майдан, на який спочатку приходили 100-300 людей, а відтак аби підтримати Донецьк в Україні і Україну в Донецьку збирались тисячі. Так священик опинився в руках сепаратистів і зазнав знущань. Господь зволив отцю Тихону пережити ті тортури. Уже кілька років він живе у Львові. Отець Тихон заснував спільноту біженців зі Сходу України та очолює Комісію задля сприяння християнській єдності Донецького Екзархату УГКЦ. А ще священик відкрив духовно-психологічну порадню.

Під час наук о. Тихона старосамбіряни довідалися про емоційне здоров’я і як його підтримувати в належному стані, що таке "токсичні емоції" та як їх позбутися. Учасники реколекцій дізнались як поводитися з токсичними людьми, а як навчитися у потрібних випадках відповідати «ні». О. Тихон пояснив важливість особистих кордонів і як їх зберігати. Усе це та багато іншого сприятиме тим людям, які охоче відвідували реколекції, підтримувати своє емоційне здоров’я на належному рівні, що, своєю чергою, сприятиме зміцненню фізичного. 

Зазначимо, що, окрім реколекцій у храмі, отець Тихон відвідав і навчальні заклади міста.

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою