Владика Ярослав: Ми не можемо заслужити життя вічне, але виконуючи Божі Заповіді, стаємо здатними його успадкувати

04 лютого 2019
Друк
Фото прес-служби СДЄ
27 січня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Під час проповіді єпископ зазначив, що євангельське читання 30-ї неділі після Зіслання Святого Духа стосується важливого питання про вічне життя. "Багатий юнак не мав сумніву, чи існує вічне життя. Його турбувало інше: як увійти у вічне життя?" - сказав проповідник.

Господь дав юнакові конкретну пораду, яка відповідала життєвій ситуації цього хлопця. "Ісус Христос є добрим лікарем, тому не приписує кожному пацієнтові тих самих ліків", - додав єпископ. Багатий юнак дозволив маєткові спорудити мур між ним та Богом. І вже не він володів своїм майном, але воно заволоділо ним. Тому й Ісус порадив йому як звільнитись з цих пут: „Іди, продай, що маєш...” (Мт. 19, 21).

Дивлячись на цього юнака, християнин повинен спитати себе у світлі Божого Слова: а чого мені бракує на дорозі до Бога? "Коли за ласкою Божою пізнаємо, чим є те, що не дає нам свобідно крокувати за Ісусом, просімо другої ласки від Бога – сили позбутись цього гріха, зірвати з налогом, зі злим товариством, лихими звичаями. Християнське життя - це дорога, якою до мети дійде лише той, хто заховує Божі заповіді, хто практикує самовідречення та наполегливість жити праведно – жити з Богом", - порадив владика Ярослав.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою