Владика Ярослав відвідав парафію Собору св. Івана Хрестителя в м. Борислав [фото]

21 січня 2019
Друк
Фото прес-служби СДЄ
20 січня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав парафію Собору св. Івана Хрестителя в м. Борислав з нагоди святкування 140-літнього ювілею місцевого храму. У співслужінні о. Романа Василіва, декана Бориславського, о. Святослава Городецького, адміністратора парафії, і священиків Бориславського деканату владика Ярослав відслужив Архиєрейську Літургію.

Звертаючись до вірних, владика Ярослав наголосив на значенні постаті св. Івана Хрестителя для християн: "Св. Іван Христитель – це найбільший святий після Богоматері. Про нього Ісус Христос сказав: «Між народженими з жінок немає нікого більшого понад Йоана» (пор. Лк. 7, 28)" (див. повний текст проповіді). Проповідник додав, що в Христовій Церкві є багато святих і блаженних, але лише св. Іван є удостоєний такого численного вшанування впродовж літургійного року. Щовівторка, у шість святкових днів в часі року (серед яких свято Зачаття та Різдва) Церква прославляє його як ангела і апостола, мученика і печать пророків, заступника старої та нової благодаті, як Голос Божого Слова.

Проповідь св. Івана звучить сьогодні, як і колись: «Покайтесь, бо наблизилося Небесне Царство… Принесіть же плід, гідний покаяння» (Мф. 3, 2-8). Своїм прикладом слова й життя він підкреслює, що покаяння і віра в Христа Спасителя - це дві необхідні умови досягнення Царства Небесного. "Тож молімо Предтечу Господнього, щоб він і в нас, як колись в народі юдейському, приготував шлях Спасителеві. Очистьмо свої душі від гріхів, бо таке благовоління Боже", - закликав вірних владика Ярослав.

Єпископ додав, що кожен вірний покликаний свідчити Христа, подібно як це робив св. Іван Хреститель. "Йоан Хреститель є взірцем, як саме слід проповідувати Христа і правду – жертовною і цілковитою самопосвятою, адже він був покликаний до своєї місії ще з материнського лона, а завершив її мученицькою смертю. Наслідуймо смиренну поведінку Йоана Хрестителя, тоді ціле наше життя буде спрямованим на те, щоб давати можливість Господеві Богу нашому зростати у нас й у світі", - наголосив владика Ярослав.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував місцевим волонтерам, які цього разу придбали автомобіль для воїнів на Сході Україні. Єпископ подякував також о. Святославу Городецькому за душпастирське служіння у храмі Собору св. Івана Хрестителя.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою