Владика Ярослав: Важливо зрозуміти, що Христове Різдво – це не тільки сповнення старозавітньої обіцянки, це також свято для нас

06 січня 2019
Друк
Фото прес-служби СДЄ
6 січня, в Надвечір я Різдва Христового, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Під час проповіді владика Ярослав пригадав вірним, що до свята Різдва Христового християни розпочали готуватись у передріздвяний піст. "Сьогоднішній день – Неділя перед Різдвом та Надвечір’я Різдва Христового – це завершальний етап приготування до цього величного празника", - сказав єпископ.

У Неділю перед Різдвом Євангеліє розповідає нам родовід Ісуса Христа. "Євангеліє перелічує чимало імен людей, котрі символізують очікування усім людством приходу Спасителя", - зазначив проповідник.

Євангелист Матей розпочинає цей родовід із простого чоловіка віри – Авраама, – покоління якого було піднесене до царської величі та увінчалось в Царі Всесвіту – в Господі та Спасі нашому Ісусі Христі. "Важливо зрозуміти, що Христове Різдво – це не тільки сповнення старозавітньої обіцянки, це також свято для нас, свято, яке не проминуло, але постійно сповнюється в серцях і душах віруючих людей", - наголосив владика Ярослав.

Ісус є початком нової крові, нового спадку, нової раси. "Через хрещення ми отримуємо нове джерело нашого кровного спадку. Це - не порочне, заплямоване минуле, а нове, чисте, непорочне джерело життя", - пояснив єпископ.

Після завершення богослужіння владика Ярослав побажав вірним зустріти в радості великий день Різдва Христового. "Адже до нас у ці дні приходить Господь – Еммануїл, що означає „З нами Бог”. З нами у потребі – аби підтримати нас. З нами у горі – аби висушити сльози. З нами, коли ми падаємо – аби підвести нас. З нами у слабкості – аби додати нам сил", - додав владика Ярослав.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою