У Добромильському деканаті відсвяткували 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької єпархії [фото]

12 грудня 2018
Друк
Фото прес-служби СДЄ
9 грудня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом парафію м. Добромиль на Старосамбірщині. Цього дня духовенство й вірні Добромильського деканату святкували 1030-ліття Хрещення Руси-України і 25-ліття створення Самбірсько-Дрогобицької єпархії. З цієї нагоди владика Ярослав відслужив Архиєрейську Літургію в співслужінні о. Павла Коляси, декана добромильського і адміністратора парафії, та священиків Добромильського деканату.

Під час проповіді владика Ярослав пояснив Притчу про запрошених на бенкет. "Християнське життя починається з запрошення від Господа: "Приходьте!"" - зазначив проповідник. Це запрошення додає нам сміливості наблизитись до Бога, знаючи, що Він постійно до цього нас запрошує. "Ми можемо прийти до Нього у молитві, у наверненні, у часі передріздвяного посту, коли приготовляємось святкувати Його прихід до нас", - додав єпископ.

Бог прийшов до нас у Різдві, щоб ми могли прийти до Нього у таїнствах спасіння. Ісус звертає до нас те саме запрошення, яке адресував Закхеєві: «Злізай швиденько. Сьогодні я маю бути в твоєму домі» (пор. Лк. 19, 5). "Він хоче прийти, щоб замешкати в нас, кажучи нам: «Той, хто їсть моє тіло і п’є мою кров, той в мені перебуває, а я в нім» (пор. Ів. 6, 56)", - пояснив проповідник.

Запрошуючи нас наблизитись до Себе, Бог знає, що ми потребуємо миру. "Він знає як багато всього нас розчаровує. Він знає рутину нашого життя, як часто ми знеохочені. Він знає, що означає прожити половину життя і зрозуміти, що не досяг усього, що бажав досягнути в цьому житті у ділі спасіння. Він знає, що означає тривожитись, старіти", - зазначив владика Ярослав. «Ідіть, бо усе вже готове... Прийдіть до мене всі втомлені й обтяжені, і я заспокою вас» (пор. Мт. 11, 28). Ісус говорить, що "все вже готове". "Теперішнє у Господі є тією точкою, коли час торкається вічності, а мета часу – дати нам можливість прийти до Бога, щоб відповісти на Його запрошення", - додав владика Ярослав.

У завершальній частині проповіді владика Ярослав розповів вірним про значення 25-літнього ювілею створення Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. "На тлі історії ці 25 років – досить невеликий проміжок часу, – але для нашої молодої єпархії – це вагома подія, бо на початку 90-их рр. ХХ ст. ми відроджувались на землі з понад тисячолітньою християнською традицією, але знищеною тоталітарним радянським режимом", - зазначив владика Ярослав. Єпископ побажав усім, щоб ювілейний рік став нагодою для кращого пізнання нашої церковної традиції, спонукою до поглиблення віри, дбайливого передавання її прийдешнім поколінням та мужнього її свідчення у сучасному світі, сповненому нових загрозливих тенденцій.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав священиків і вірних 25-літнім ювілеєм єпархії. Після цього усім громадам Дрогобицького деканату владика вручив пам'ятні грамоти.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Добромильський деканат, Ярослав (Приріз), ювілейний рік

Інші публікації за темою