Владика Ярослав: У храмі людина пізнає до чого вона покликана згідно з Божою волею

04 грудня 2018
Друк
Фото прес-служби СДЄ
4 грудня, у свято Введення у храм Пресвятої Богородиці, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Під час проповіді владика Ярослав пригадав вірним подію, яку Церква в цей день вшановує. Церковне передання розповідає, що в цей день старенькі батьки Пречистої Діви - свв. Йоаким і Анна - виконали дану Богові обітницю: віддали до Єрусалимського храму свою єдину донечку Марію, котрій на той час виповнилося всього три роки. У храмі Діву Марію зустрів первосвященик Захарія, який увів її в Святая Святих, місце, куди раз на рік міг входити лише первосвященик. "Цим жестом через первосвященика Бог вказав, що Богородиця є справжнім храмом, в якому замешкає Боже Слово", - зазначив проповідник.

Далі проповідник зауважив, що храм для Богородиці був тим місце, де вона провела багато років свого життя, навчаючись спілкуватись із Богом. "У храмі Марія вчиться чеснот, щоб вирости в Божій ласці до великого достоїнства Божої Матері і Матері всіх християн", - додав владика Ярослав.

Саме тому свято Введенням у храм Богородиці привертає нашу увагу до того, яку роль повинен займати храм в житті людини. "Тут кожна дитина має зрозуміти, до чого вона покликана згідно з Божою волею, що вона посвячена Богові ще в момент першого її входу в храм, під час тайни хрещення, і має бути вірна своєму Сотворителеві до кінця життя", - наголосив владика Ярослав.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою